Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Trapézból nem lesz háromszög

2010. augusztus 3. 6:00
Vannak dolgok, amit jobban kell kommunikálni a jövőben, és szeretnének egy kicsivel jobb időt kifogni jövőre az Ünnepi Játékok szervezői.

Mészáros Zoltán több, nagy volumenű projekten dolgozik egyszerre, így meglehetősen fáradtnak tűnt, amikor leült velem beszélgetni, hogy értékelje az elmúlt néhány nap történéseit. Elismerte, talán kevesebb energiát tudott fordítani a fesztivál lebonyolítására, mint a korábbi években, de ez a szervezésen talán nem látszott. A legtöbb gond továbbra is a vár, valamint az esőhelyszín közötti alaprajzot érintő különbségekből fakadt, a korábbi helyre megvásárolt jegyek nem feltétlenül ugyanabba a sorba szóltak az Arénában.


Mészáros Zoltán

– Trapézból nem lehet háromszöget kialakítani, ezt a problémát jobban kell kommunikálni a jövőben – véli a Veszprémi Ünnep Játékok ügyvezető igazgatója. Az esőnapok esetén azonban az ürömben van némi öröm is, hiszen a nagyobb nézőtérnek köszönhetően van még mód jegyértékesítésre, amit talán az úgynevezett web2-es eszközökkel lehet a leghatékonyabban megoldani, amire volt is példa az idei évben, de ez külön embert kíván.


teltház a Veszprém Arénában

– Tavaly elkényeztetett minket az időjárás, most annál rosszabb időszakot fogtunk ki, a négy estéből csak egy alakalommal lehettünk a főhelyszínünkön. Ugyanakkor épp’ ennek köszönhetően mintegy 6000 ember láthatta, hogy európai szintű, remek koncerthelyszínnel büszkélkedhet a város.


Chick Corea

– Sajnos vannak, akik elmennek egy-egy koncertről idő előtt, de ez előfordul, amikor sokan úgy kapnak jegyet, hogy azt se tudják, mire érkeznek – véli Mészáros Zoltán. Chick Corea estjére ez szerencsére nem volt jellemző, igazi dzsesszmuzsikát kaptak a nézők, sőt, több jegyet értékesítettek a VÜJ szervezői, mint legutóbbi hazai fellépésére a Budapesti Kongresszusi Központban.


Jose Cura és Komlósi Ildikó

A második estén még a laikus operahallgatók is remekül érezhették magukat – Jose Cura és Komlósi Ildikó a műfaj szórakoztató arcát mutatta meg.

Az Earth Wind and Fire estjével kapcsolatban megoszlottak a vélemények. Az ügyvezető igazgató úgy véli, a zenészek hatalmas showt hoztak össze, hamisítatlan instrumentális funky zenét adtak elő. Vágó István, aki maga is zenél – elmondása szerint – élete legjobb koncertjét élte át Veszprémben ezen a napon. Populáris, szórakoztató, könnyed este volt a szervezők célja ezzel a programmal, amely maximálisan megvalósult, hiszen sokan táncra perdültek a színpad előtt. A veszprémi Bluesberry Band remekül teljesített mint előzenekar, nagy lendülettel, profin játszottak. – Ez is jól mutatta, bőven akadnak értékeink, csak nem tudja a világ – emelte ki Mészáros Zoltán.


The Earth Wind and Fire

Khaled produkciójával zárult az idei évad, aminek végre a várban felállított színpad adhatott helyet. Az algériai születésű zenész később elmondta, nagyon tetszett neki a veszprémi közönség. A koncert első felében visszafogottak voltak a nézők, de a végén hatalmas szeretetet érzett a színpadon.


Khaled

Ami pedig a piszkos anyagiakat illeti, a jelenlegi számítások alapján a szervezők tudják hozni az üzleti tervet, bár jelenleg is ömlenek a számlák, s közben igyekeznek behajtani a kintlévőségeket, illetve lassan kezdődik a következő év tervezése is. – Bízom benne, hogy jövőre több szponzor áll majd mögöttünk, és lesznek forrásaink egy kulturálisan sokrétűbb, vaskosabb fesztivál létrehozására, amibe nem csak a koncertek férnek bele. A Vehíren megjelent ötletek közül jó néhány szerepel a mi elképzeléseink között is, de többet egyelőre nem mondhatok – mondta sokat sejtetően az ügyvezető.


Khaled koncertje a várban

A Veszprémi Ünnepi Játékokhoz kapcsolódó Munkácsy kiállítás azonban továbbra is látogatható, október 10-ig várják az érdeklődőket a Csikász Galériában. Ezzel kapcsolatosan Mészáros Zoltán hangsúlyozta, minden – a Veszprémi Önkormányzat által fenntartott általános és középiskolába járó – diák szeptembertől szervezett körülmények között díjtalanul tekintheti meg a gyűjteményt.


Munkácsy kiállítás a Csikász Galériában

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.