Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Hagyományteremtő zenészek

2010. augusztus 3. 10:17
Hagyományteremtés, az Ünnepi Játékokon túli unikális klasszikus zenei szórakoztatás – ők az Auer Szimfónikusok.

Az Auer Szimfónikusok, a Mendelssohn Kamarazeneker Alapítvány és a veszprémi Dohányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola közös elhatározásából, a Veszprémi Ünnepi Játékokhoz kapcsolódóan kezdte meg működését 2007-ben. Céljuk a hagyományteremtő, unikális klasszikus zenei zárás, mindezt plusz egy napon. Az Auer Akadémia fiatal zenészei idén augusztus 3-án, kedden mutatkoznak be a Várban, este nyolckor.

Az együttes fesztiválzenekarként működik, így az Ünnepi Játékok programja alatt tartja próbáit. Az Auer Akadémia így július 24. és augusztus 3. között tartotta zenei kurzusait, mely után két koncert erejéig hallhatók a szimfónikusok. Ennek az időszaknak azonban nemcsak aszórakoztatás a célja, hanem elmélyíteni zenei tudásukat intenzív játékkal. Intenzív szólampróbák, egyéni gyakorlás és összpróbák előzik meg az akadémia idején tartandó hangversenyeket.

Névadójuk, Auer Lipót emlékét ilyen fomában őrizni szép dolog. Auer Lipótból, veszprémi születésű hegedűművészből és zenepedagógusból a világ zenei életének egyik legmeghatározóbb alakja lett. Nagyságát elárulja, hogy a Julliard School of Music-nak a tanszékvezetője eltt New Yorkban.

Az Auer Szimfónikusok szakmai örökség, hogy igényes és sokszínű műsorral lépnek majd a hallgatósága elé, olyan programmal, mely mind a zenekar, mind a közönség számára élményt jelent. Programjukban hallható sok slágerszámba menő mű, mely elvarászolja a zenekedvelők fülét. Az együttes munkáját a Mendhelssohn Kamarazenekar művészeti vezetője, Kováts Péter hegedűművész irányítja.

Janni Anikó

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.