Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2025. május 13. Szervác
2025. május 13. Szervác

Adventi süti workshop Kalas Györgyivel a KUNSZT!-ban

2024. november 29. 13:36
Advent első vasárnapján a veszprémi KUNSZT! kávézó egy igazán különleges programmal várja a gyerekeket és szüleiket: Kalas Györgyi gasztroújságíró és gyerekkönyvek szerzője tart adventi süti workshopot. 

Az esemény vasárnap délelőtt fél tizenegykor kezdődik, és nem csupán az ünnepi édességek elkészítéséről szól, hanem egy kreatív és tanulási folyamat is, ahol a résztvevők játékos formában ismerhetik meg a mézeskalács és a karácsonyi muffin történetét, miközben maguk is sütnek.

Kalas Györgyi közismert neve a hazai gasztronómiai világban, különösen azok körében, akik az ételek mögötti történetekre is kíváncsiak. Könyveiben, például a Sandwich grófja és a nápolyi pizza vagy a Pavlova kisasszony és a dobostorta című műveiben, különleges gasztrotörténeteket mesél el, játékos formában tanítva gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Nem csoda, hogy foglalkozásai többet jelentenek egyszerű főzőtanfolyamoknál: az alapanyagok történetét, azok kulturális hátterét is bemutatja, szinte „körbeutaztatva” a világot az ízek segítségével.

A helyszín, a veszprémi KUNSZT! kávézó, tökéletes partner egy ilyen élményhez. Ez a különleges kávézó nemcsak gasztronómiai, hanem művészeti központ is, ahol a látogatók kortárs alkotások között élvezhetik a helyi ízeket és kreatív programokat. A KUNSZT! küldetése, hogy a helyi közösség számára találkozási pontot és inspirációt nyújtson, miközben teret ad a művészet és a gasztronómia találkozásának.

Az adventi süti workshop remekül illeszkedik ebbe a koncepcióba. Kalas Györgyi szakmai tudása és lelkesedése találkozik a KUNSZT! közösségi szellemiségével, így a résztvevők amellett, hogy finom süteményeket készíthetnek, a sütés folyamatát történelmi és kulturális érdekességekkel is gazdagíthatják. A program ideális családok számára, hiszen egyszerre kínál szórakozást és tanulást a gyerekeknek és a szülőknek is.

A részvétel regisztrációhoz kötött, és a helyek gyorsan betelnek, ezért érdemes időben jelentkezni. 

Balogh Dóra
további cikkek
Veszprémben a Füge fagyiudvarban született meg az idei Balaton fagyija közélet Veszprémben a Füge fagyiudvarban született meg az idei Balaton fagyija A veszprémi Füge Fagyiudvar és Kávézó Mekkóstollak nevű, rozmaringos, sült- és sósmandulával, kecskesajtból készült kreációja nyerte az idei, 12. Balaton Fagyija 2025 versenyt - a Balaton közepén, egy kompon péntek délután kihirdetett eredmény szerint. 2025. május 10. 9:50 Nápoly csak 15 percre Life&Style Nápoly csak 15 percre Herendet világszerte a porcelánjairól ismerik, de van itt valami, ami legalább annyira precíz kézművességet igényel: a pizza. Nem akármilyen, hanem az autentikus, fatüzelésű kemencében sült nápolyi változat, amely már az első falattal Dél-Olaszországba repít. A MÁS tészta nem egy szimpla pizzéria, hanem egy elhivatott, fiatal csapat gasztronómiai küldetése, amely egy letűnt kocsma helyén talált otthonra. 2025. május 3. 20:15 Ötödször kolbászoltak Kádártán Kádárta Ötödször kolbászoltak Kádártán Óriási érdeklődés mellett rendezte meg az ötödik kádártai kolbászfesztivált a Kádártáért Egyesület szombaton. 2025. február 23. 11:49 Művészeti workshop és balesetmegelőzi prevenció is a KUNSZT programjai közt programajánló Művészeti workshop és balesetmegelőzi prevenció is a KUNSZT programjai közt Veszprém népszerű kávézója a következő napokban két izgalmas programmal is készül. Az egyik a képzőművészetekre fókuszál, a másik viszont egy teljesen más területre irányítja rá a figyelmet – balesetmegelőzi prevenciós előadással készülnek. 2025. február 20. 11:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.