Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2025. május 4. Mónika
2025. május 4. Mónika

Sárközi Ákos hatfogásos Michelin-csillagos vacsorával érkezik a Malomkert Sörházba

2025. március 26. 23:30
Május veszprémi gasztrodurranása lesz az az exkluzív vacsora, amivel a Malomkert Sörház készül. A Michelin-csillagos Sárközi Ákos helyi kollégájával, a Malomkert séfjével, Holczer Lászlóval egy hatfogásos vacsorával készül. A menüsor pontos tételeit ugyan nem árulták el, de így is sok mindenre fény derült a vacsorával kapcsolatban, amikor szerdán a népszerű séf Veszprémbe látogatott.

Május 2. igazi kulináris ünnepnek ígérkezik, erről pedig a Malomkert Sörház fog gondoskodni, akik személyesen a Konyhafőnökből az egész ország által megismert séfet, Sárközi Ákost kérték fel egy exkluzív Michelin-csillagos vacsora elkészítésére.

A népszerű Séd-parti étteremnek nem ez az első olyan akciója, amikor a magyar séfek elitligájából hívnak meg Veszprémbe főzni valakit. Korábban Mészáros Ádám, vagy a Magyarország étele 2024 győztesei, Kónya István és Maduda Dániel is megfordult a Malomkertben.

Az EKF adta lendületet szeretnék fenntartani a gasztrokultúrában ezekkel a kezdeményezéseikkel, mondta Szücs Balázs, a Malomkert Sörház ügyvezetője azon a sajtótájékoztatón, ahol a május 2-ai rendezvényről árultak el több részletet, de szigorúan a teljesség igénye nélkül.

Sárközi Ákos és Szücs BalázsSárközi Ákos és Szücs Balázs

„Nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen rangos eseménynek adhatunk otthont. Célunk, hogy vendégeink felejthetetlen estét töltsenek nálunk és közelebb hozzuk számukra a csúcsgasztronómia világát, de emellett szakmailag a fejlődésünket is szolgálja, hiszen az ellesett konyhatechnológiai fogásokat beépítjük a napi működésünkbe is.” – mondta Szücs Balázs.

Hogy pontosan milyen ételekkel is készülnek május 2-án, azt nem árulták el, annyit viszont igen, hogy a Balaton és a Bakony természeti kincsei ihlették a menüsort.

Sárközi Ákosnak ráadásul személyes kötődése is van a térséghez, ugyanis katonaéveit a Bakony Harci Helikopter Ezrednél töltötte, a kimenőin pedig gyakran látogatott el Veszprémbe.

Mindezt személyesen mesélte el a Malomkert Sörházban, ahol Holczer László, helyi séffel az étterem konyháját is szemügyre vette, ahol együtt fognak főzni a vendégeknek.

Sárközi Ákos és Szücs Balázs középen, mellettük balra Holczer László, a Malomkert séfje és Makovics Ádám, üzletvezetőSárközi Ákos és Szücs Balázs középen, mellettük balra Holczer László, a Malomkert séfje és Makovics Ádám, üzletvezető

„A magyar gasztronómiát gyakran beskatulyázzák, hogy itt csak zsíros és nehéz ételeket készítenek, viszont sokan vagyunk, akik be szeretnénk bizonyítani, hogy mennyire színes a magyar a konyha és térségenként mennyire más képet fest.” – mondta Sárközi Ákos, aki hozzátette, hogy szívesen ismer meg más séfeket és az ő praktikáikat.

A május 2-ai Michelin-csillagos vacsora limitált létszámú esemény lesz, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött. Jegyek elővételben kedvezményes áron április 6-ig elérhetőek a Malomkert Sörház hivatalos oldalán, akár szállással kombinált csomagban is.

vehir
vehir
vehir
vehir.hu
szalai csaba
szalai csaba
szalai csaba
Szalai Csaba
további cikkek
ChatGPT Image 2025. ápr. 19. 09_42_13
ChatGPT Image 2025. ápr. 19. 09_42_13
ChatGPT Image 2025. ápr. 19. 09_42_13
13 év után búcsúzik a város egyik kedvence​: végleg bezár a SéfKrajcáR étterem Április végén bezárja kapuit a veszprémi SéfKrajcáR Étterem. A 13 éve működő önkiszolgáló vendéglátóhely meghatározó szereplője volt a város gasztronómiai életének, ahol napi menük, családi események és céges rendezvények egyaránt otthonra találtak. 2025. április 19. 9:15
1O4A6742
1O4A6742
1O4A6742
Legyen ünnep étterembe járni! Hogyan alakulnak a legújabb gasztrotrendek és hogyan tudja ezt a vidéki vendéglátás lekövetni? Amíg régen minden éttermi vendégnek egyértelmű volt, hogy az étlapon felsorolják még az alapanyagokat is, ma már sokkal többen szeretik, ha van egy kis csavar abban a történetben, amit kedvenc vendéglátóhelyük ír nekik, amikor betérnek. Veszprém egyik unikális éttermében, az ázsiai fúziós konyhát képviselő Saiko no Sushiban jártunk, ahol Varga Dániel séffel beszélgettünk nem csak ezekről, hanem a belvárosi étterem újításairól is, amiből több is van az idei évben. 2025. április 21. 21:51
Borszalon-23_3_11zon
Borszalon-23_3_11zon
Borszalon-23_3_11zon
Garden partyval érkezik május végén a Vehír Borszalon Már most érdemes beírni a naptárba a május 30-ai dátumot, hiszen ekkor nyit ki idén másodszor, de megújult formában, a nyárelő hangulatát magára öltő Vehír Borszalon. 2025. április 2. 11:48
_Z2A2849
_Z2A2849
_Z2A2849
Nápoly csak 15 percre Herendet világszerte a porcelánjairól ismerik, de van itt valami, ami legalább annyira precíz kézművességet igényel: a pizza. Nem akármilyen, hanem az autentikus, fatüzelésű kemencében sült nápolyi változat, amely már az első falattal Dél-Olaszországba repít. A MÁS tészta nem egy szimpla pizzéria, hanem egy elhivatott, fiatal csapat gasztronómiai küldetése, amely egy letűnt kocsma helyén talált otthonra. tegnap 20:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.