Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sárközi Ákos hatfogásos Michelin-csillagos vacsorával érkezik a Malomkert Sörházba

2025. március 26. 23:30
Május veszprémi gasztrodurranása lesz az az exkluzív vacsora, amivel a Malomkert Sörház készül. A Michelin-csillagos Sárközi Ákos helyi kollégájával, a Malomkert séfjével, Holczer Lászlóval egy hatfogásos vacsorával készül. A menüsor pontos tételeit ugyan nem árulták el, de így is sok mindenre fény derült a vacsorával kapcsolatban, amikor szerdán a népszerű séf Veszprémbe látogatott.

Május 2. igazi kulináris ünnepnek ígérkezik, erről pedig a Malomkert Sörház fog gondoskodni, akik személyesen a Konyhafőnökből az egész ország által megismert séfet, Sárközi Ákost kérték fel egy exkluzív Michelin-csillagos vacsora elkészítésére.

A népszerű Séd-parti étteremnek nem ez az első olyan akciója, amikor a magyar séfek elitligájából hívnak meg Veszprémbe főzni valakit. Korábban Mészáros Ádám, vagy a Magyarország étele 2024 győztesei, Kónya István és Maduda Dániel is megfordult a Malomkertben.

Az EKF adta lendületet szeretnék fenntartani a gasztrokultúrában ezekkel a kezdeményezéseikkel, mondta Szücs Balázs, a Malomkert Sörház ügyvezetője azon a sajtótájékoztatón, ahol a május 2-ai rendezvényről árultak el több részletet, de szigorúan a teljesség igénye nélkül.

Sárközi Ákos és Szücs BalázsSárközi Ákos és Szücs Balázs

„Nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen rangos eseménynek adhatunk otthont. Célunk, hogy vendégeink felejthetetlen estét töltsenek nálunk és közelebb hozzuk számukra a csúcsgasztronómia világát, de emellett szakmailag a fejlődésünket is szolgálja, hiszen az ellesett konyhatechnológiai fogásokat beépítjük a napi működésünkbe is.” – mondta Szücs Balázs.

Hogy pontosan milyen ételekkel is készülnek május 2-án, azt nem árulták el, annyit viszont igen, hogy a Balaton és a Bakony természeti kincsei ihlették a menüsort.

Sárközi Ákosnak ráadásul személyes kötődése is van a térséghez, ugyanis katonaéveit a Bakony Harci Helikopter Ezrednél töltötte, a kimenőin pedig gyakran látogatott el Veszprémbe.

Mindezt személyesen mesélte el a Malomkert Sörházban, ahol Holczer László, helyi séffel az étterem konyháját is szemügyre vette, ahol együtt fognak főzni a vendégeknek.

Sárközi Ákos és Szücs Balázs középen, mellettük balra Holczer László, a Malomkert séfje és Makovics Ádám, üzletvezetőSárközi Ákos és Szücs Balázs középen, mellettük balra Holczer László, a Malomkert séfje és Makovics Ádám, üzletvezető

„A magyar gasztronómiát gyakran beskatulyázzák, hogy itt csak zsíros és nehéz ételeket készítenek, viszont sokan vagyunk, akik be szeretnénk bizonyítani, hogy mennyire színes a magyar a konyha és térségenként mennyire más képet fest.” – mondta Sárközi Ákos, aki hozzátette, hogy szívesen ismer meg más séfeket és az ő praktikáikat.

A május 2-ai Michelin-csillagos vacsora limitált létszámú esemény lesz, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött. Jegyek elővételben kedvezményes áron április 6-ig elérhetőek a Malomkert Sörház hivatalos oldalán, akár szállással kombinált csomagban is.

vehir
vehir
vehir
vehir.hu
szalai csaba
szalai csaba
szalai csaba
Szalai Csaba
további cikkek
steak-978666_1280
steak-978666_1280
steak-978666_1280
A véres steak valójában egyáltalán nem véres Az egyik legnagyobb gasztronómiai tévhit, hogy amikor véresen kérjük a steaket, akkor valóban véresen kapjuk a tányérunkra. Hogy megértsük a rare és medium rare titkát, nem árt egy konyhai kémiai gyorstalpaló. 2025. február 25. 14:51
borszalon_dec-112
borszalon_dec-112
borszalon_dec-112
A tavasszal együtt érkezik az idei év első borszalonja Veszprémbe Március 7-én nyit az idei év első borszalonja Veszprémben, amelynek ezúttal is a történelmi várnegyed impozáns épülete, a Dubniczay-palota ad otthont. 2025. február 18. 11:44
443719253_122116375718289500_8661017837185220063_n
443719253_122116375718289500_8661017837185220063_n
443719253_122116375718289500_8661017837185220063_n
Krumplistészta deluxe – a Michelin-parasztétel Szalonnás halál, gránátos kocka. Mennyire utáltam gyerekként. Abszolút maradékmentő ebédnek gondoltam, aszófői nagyszüleim rendszeresen ezzel vártak. Néha mondták, hogy gálárbugyi - vagy bugyli? – van most, mintha lenne bármi különbség egy gyereknek a krumpli és tészta kombinációi között. 2025. február 4. 21:47
1O4A5886
1O4A5886
1O4A5886
A belváros egy eldugott zugában ismertük meg, hogy mitől lesz valóban élmény az étkezés Veszprém egyik legújabb ételkiszállító vállalkozása, a Zugkonyha nem attól lesz egyedi, hogy gondosan megválogatott alapanyagokból dolgoznak. Nem is csak attól, hogy a sütőlapnak ideje sincs kihűlni, hiszen a hét minden napján, reggeltől késő estig sercegnek rajta a húspogácsák. A Zugkonyhásoknak titka valami egészen másban van. Zsuzsit és Norbit a belváros egyik eldugott zugában kerestük meg, és miközben vártuk az ebédünket, kicsit a veszprémiek ízlését is megismertük. 2025. február 2. 20:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.