Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sárközi Ákos hatfogásos Michelin-csillagos vacsorával érkezik a Malomkert Sörházba

2025. március 26. 23:30
Május veszprémi gasztrodurranása lesz az az exkluzív vacsora, amivel a Malomkert Sörház készül. A Michelin-csillagos Sárközi Ákos helyi kollégájával, a Malomkert séfjével, Holczer Lászlóval egy hatfogásos vacsorával készül. A menüsor pontos tételeit ugyan nem árulták el, de így is sok mindenre fény derült a vacsorával kapcsolatban, amikor szerdán a népszerű séf Veszprémbe látogatott.

Május 2. igazi kulináris ünnepnek ígérkezik, erről pedig a Malomkert Sörház fog gondoskodni, akik személyesen a Konyhafőnökből az egész ország által megismert séfet, Sárközi Ákost kérték fel egy exkluzív Michelin-csillagos vacsora elkészítésére.

A népszerű Séd-parti étteremnek nem ez az első olyan akciója, amikor a magyar séfek elitligájából hívnak meg Veszprémbe főzni valakit. Korábban Mészáros Ádám, vagy a Magyarország étele 2024 győztesei, Kónya István és Maduda Dániel is megfordult a Malomkertben.

Az EKF adta lendületet szeretnék fenntartani a gasztrokultúrában ezekkel a kezdeményezéseikkel, mondta Szücs Balázs, a Malomkert Sörház ügyvezetője azon a sajtótájékoztatón, ahol a május 2-ai rendezvényről árultak el több részletet, de szigorúan a teljesség igénye nélkül.

Sárközi Ákos és Szücs BalázsSárközi Ákos és Szücs Balázs

„Nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen rangos eseménynek adhatunk otthont. Célunk, hogy vendégeink felejthetetlen estét töltsenek nálunk és közelebb hozzuk számukra a csúcsgasztronómia világát, de emellett szakmailag a fejlődésünket is szolgálja, hiszen az ellesett konyhatechnológiai fogásokat beépítjük a napi működésünkbe is.” – mondta Szücs Balázs.

Hogy pontosan milyen ételekkel is készülnek május 2-án, azt nem árulták el, annyit viszont igen, hogy a Balaton és a Bakony természeti kincsei ihlették a menüsort.

Sárközi Ákosnak ráadásul személyes kötődése is van a térséghez, ugyanis katonaéveit a Bakony Harci Helikopter Ezrednél töltötte, a kimenőin pedig gyakran látogatott el Veszprémbe.

Mindezt személyesen mesélte el a Malomkert Sörházban, ahol Holczer László, helyi séffel az étterem konyháját is szemügyre vette, ahol együtt fognak főzni a vendégeknek.

Sárközi Ákos és Szücs Balázs középen, mellettük balra Holczer László, a Malomkert séfje és Makovics Ádám, üzletvezetőSárközi Ákos és Szücs Balázs középen, mellettük balra Holczer László, a Malomkert séfje és Makovics Ádám, üzletvezető

„A magyar gasztronómiát gyakran beskatulyázzák, hogy itt csak zsíros és nehéz ételeket készítenek, viszont sokan vagyunk, akik be szeretnénk bizonyítani, hogy mennyire színes a magyar a konyha és térségenként mennyire más képet fest.” – mondta Sárközi Ákos, aki hozzátette, hogy szívesen ismer meg más séfeket és az ő praktikáikat.

A május 2-ai Michelin-csillagos vacsora limitált létszámú esemény lesz, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött. Jegyek elővételben kedvezményes áron április 6-ig elérhetőek a Malomkert Sörház hivatalos oldalán, akár szállással kombinált csomagban is.

vehir
vehir
vehir
vehir.hu
szalai csaba
szalai csaba
szalai csaba
Szalai Csaba
további cikkek
DSC06808_MahlK
DSC06808_MahlK
DSC06808_MahlK
Változó világ, változó bortrendek A kétezres években még a nagytestű, taninos vörösborok mellé ültek le előszeretettel a borkedvelők. A 2010-es évtized derekán már mindenki a rozékat kereste a borfesztiválokon. Pár év alatt ez a hype is kipukkadt, nem úgy, mint a pezsgők és proseccók népszerűsége. Közben egyre gyakoribbak lettek azok az igények, amik a könnyű, gyümölcsös fehérborokra irányultak. Ahogyan a divatvilágban, úgy a borkultúrában is megvannak azok a trendek, amik hullámszerűen váltják egymást, a borászok és borkereskedők pedig lassú mozdulatokkal, de biztos kézzel kormányozzák saját kínálatukat a fogyasztói igények felé. Bordeaux szőlőültetvényeitől a balatoni dűlőkig egyaránt. 2025. június 10. 7:29
1O4A9270
1O4A9270
1O4A9270
Kecskesajtból fagylalt? Így rajzolta át a veszprémi Füge fagyiudvar a fagylaltkészítés határvonalait Az öreg Bagaméri valószínűleg lefordulna a fagylaltos kocsijáról, ha megtudná, eljött az az idő, amikor a fagylaltkínálat már nem merül ki csupán a csoki, vanília, esetleg a citrom variációiban. Sőt, a klasszikus alapanyagok mellett olyan összetevők is egy fagylalt részét képezhetik, mint a sós mandula, rozmaring, vagy éppen a kecskesajt, amihez elég bátrak voltak a veszprémi Füge fagyiudvar vezetői, hogy fogják és fagylaltot készítsenek belőle. Az eredmény nem maradt el: Mekkóstollak fantázianevű alkotásuk 2025-ben a Balaton fagyija lett. Bemutatjuk ezt a történetet, az első ötleteléstől a zsűri sokat mondó félmondatáig. 2025. május 27. 21:49
borszalon_dec-3
borszalon_dec-3
borszalon_dec-3
A kóstolásoknál már csak a beszélgetések lesznek fontosabbak a közelgő Vehír Borszalonon Miről érdemes beszélgetni egy kellemes borozás közben? Valójában bármiről, hiszen pont az a lényege az ilyen kulturált összejöveteleknek, hogy oldott hangulatban bármiről, bárkivel lehessen eszmét cserélni. A közelgő Vehír Borszalon apropójából viszont adunk egy javaslatot, és persze egy rövid útbaigazítást is, hogy kikkel lehet majd találkozni május 30-án a Dubniczay-palota kertjében. 2025. május 23. 11:27

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.