2020. október 21.
//
Orsolya névnap

Sárga gólyák Zánkán

2010. augusztus 25. 0:58
A legelső gólya már reggel nyolckor megérkezett, majd követte őt közel ötszáz táborozni vágyó lelkes elsős egyetemista.

Ellepték a Pannon Egyetem gólyái a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumot. Hétfő reggeltől ugyanis kezdetét vette a gólyatábor. A legelső gólya már reggel nyolckor megérkezett, majd követte őt közel ötszáz táborozni vágyó lelkes elsős egyetemista.

Az érkezés a regisztráció, bemutatkozás, ismerkedés, eligazítás jegyében telt. A tipikus „hogy hívnak, hol laksz, milyen szakra vettek fel?” kérdések után aztán óriási tömeg indult el a zánkai strandon felállított színpadhoz, ahol a szakokat képviselő oktatók köszöntötték az újdonsült hallgatókat.

Dr. Husvéth Ferenc rektorhelyettes, dr. Hartung Ferenc a Műszaki Informatikai Kar dékánhelyettese, Horvát Géza rektori megbízott, dr. Abonyi János a Mérnöki Kar dékánhelyettese, dr. Szabó Lajos a Gazdaságtudomyányi Kar dékánhelyettese, valamint Csikós Viktor a Hallgatói Önkormányzat elnöke, dr. Topek azaz Szabó Tamás diákrektor és Pamminger Zsuzsanna a Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökségi tagja szólt az egybegyűltekhez.

A köszöntők után a sárga tömeg – mert minden gólya sárga pólót visel – elindult a tábor irányába, a csapatuk számát kántálva. Hétfőn feladatként kapták, hogy találjanak ki csapatnevet, és csapatzászlót. Kedden már elkezdődött az igazi verseny, az úgynevezett checkpoint, azaz akadályverseny. Nagyrészt itt dől el, hogy végül melyik csapat nyer. Szerdán a szerepelni vágyó gólyák is alkalmat kapnak arra, hogy fellépjenek a gálaesten, ahova műsorral kell készülni a csapatoknak, amit a zsűri értékes pontokkal jutalmaz.

Persze nem a verseny és a buli játsza a főszerepet a táborban, fejtágítás is szerepel a programok között. Lépésnyi előnnyel indulnak az egyetemi életbe, akik részt vesznek a táborban. Megismerik szakképviselőiket, szaktársaikat, képet kapnak a fontos teendőkről az egyetemen.


 

Ódor Eszter

További cikkek

A Lovassy a legjobb vidéki gimnázium a HVG szerint
A Lovassy a legjobb vidéki gimnázium a HVG szerint
A HVG új kiadványában, mely az ország 100 legjobb gimnáziumát mutatja be, a Lovassy László Gimnázium vezeti a vidéki intézmények rangsorát.
'Középpontban az atommag!': komplex tehetséggondozó program a Lovassyban
'Középpontban az atommag!': komplex tehetséggondozó program a Lovassyban
Pénteken kezdődnek az őszi érettségi vizsgák
Pénteken kezdődnek az őszi érettségi vizsgák
Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődik a 2020/2021-es tanév őszi érettségi időszaka, a vizsgákat az erre kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok a tavasszal már bevált járványügyi óvintézkedések szigorú betartásával szervezik - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.
Összhangban az iparral, ismét komolyabb fejlesztés történt a szakképzésben
Összhangban az iparral, ismét komolyabb fejlesztés történt a szakképzésben
Közel 30 millió forintból fejlesztette az eszközparkot a Veszprémi Szakképzési Centrum a balatonfűzfői Öveges József Technikum és Kollégium tagiskolájában. A centrum és az iskola vezetői céljuknak a XXI. századi oktatás megteremtését és megerősítését fogalmazták meg.
Megerősítette kapcsolatát a Pannon Egyetem és a Tungsram
Megerősítette kapcsolatát a Pannon Egyetem és a Tungsram
Új együttműködési megállapodást írtak alá a Pannon Egyetem és a Tungsram vezetői – az intézmény és a cég szorosabbra fonja együttműködését a jövőben.