Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Igazi színházi keretes történet

2010. szeptember 13. 0:03
Kéri Kitty, a népszerű színésznő Veszprémben nem csak játszik, hanem rendez is, sőt kulturális programokat szervez.

Kéri Kitty kedvelt, foglalkoztatott és sikeres színművésznő. A Színház és-Filmművészeti Egyetem elvégzése után hosszú ideig volt tagja a Vígszínháznak, majd később szabadúszóként az ország több színpadán formált meg emlékezetes szerepeket. Az elmúlt években olyan népszerű filmekben játszott többek között, mint az Egy szoknya, egy nadrág, a 9 és fél randi vagy épp az S.O.S Szerelem.


Kéri Kitty

A televíziónézők a Tűzvonalban című sikersorozatban láthatják most, ő alakítja Balogh Juli törzszászlóst. Kellemes, igazi női erőt hordozó hangjára hamar felfigyeltek, így szinkronszínészként is rengeteget dolgozik. A nagyközönség hallhatta a Szex és New York, a Lost, a Dr. House, Dr. Csont és Bűvölet című sorozatokban is. A veszprémi publikum pedig ettől az évadtól nem csak hallhatja, hanem láthatja is Kéri Kittyt, aki tagja lett a Petőfi Színháznak.

- Mindig hiszek a megérzéseimben, azok eddig soha nem csaptak be. Most is éreztem, hogy Veszprémbe kell jönnöm, mert nekem itt dolgom van. Ezért mondtam igent Oberfrank Pál igazgató és Eperjes Károly művészeti tanácsadó hívó szavára. Ez a város és a színház tinédzser korom óta a lelkemben él. Emlékszem, tizenöt vagy tizenhat éves lehettem, amikor egy diákszínházzal előadásra készültünk és a Petőfi Színházban varrták a ruhámat,amit Rátkai Erzsébet tervezett. Fiatalon beléptem az épületbe, álltam az előcsarnokban és szóhoz sem jutottam.

- A falak árasztották a színház titokzatos, megfoghatatlan erejét. Az volt életem első találkozása egy igazi kőszínházzal. Ez mély nyomot hagyott bennem. Aztán, amikor már a színészi pályán voltam, vendégművészként játszhattam is ebben a gyönyörű épületben. Jó pár évvel ezelőtt A windsori víg nők című előadásban léptem először Veszprémben színpadra, Valló Péter rendező hívott meg egy szerepre. Most pedig már teljes jogú tagja vagyok a társulatnak. Igazi színházi keretes történet így ez - mondta Kéri Kitty, aki Oberfrank Pállal sok darabban játszott együtt, igazi művészbarátság alakult ki kettőjük között, többek között azért is, mert hasonlóképpen gondolkodnak a színházról, mint értékteremtő erőről és kulturális, szellemi központról.

Így aztán az nem volt meglepő, hogy Kéri Kitty oroszlánrészt vállalt a májusi sikeres színházi gyermeknap megszervezésében és a hétvégi teátrumi nyílt nap programjainak az összeállításában is részt vett. A népszerű színésznő úgy gondolja, hogy minél több a közös találkozási pont a néző és a színész életében, annál közelebb tudnak kerülni egymáshoz, s így válhat a művészet szellemi kapoccsá, útmutató erővé.

(A nézők leghamarabb október 15-én láthatják Kéri Kittyt A Noszty fiú esete Tóth Marival című darabban, Vilma szerepében, majd pedig a Latinovits Zoltán Játékszínben tekinthetik meg a Jeane D' Arc ( A pacsirta) című darabot, amit ő állít színpadra.)
 

vehir.hu
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37 Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Egy passiójátékon a néző sohasem tud úgy részt venni, mintha egy egyszerű színházlátogató lenne, aki csupán a színészi játékra alapozva engedi, hogy magával ragadja a történet. Ilyenkor az ember valóban be akar futni a játéktérre, félrelökni a római katonákat, szétvágni a farizeusok közt és megmenteni Jézust. De aztán mégsem teszi, ahogy kétezer évvel ezelőtt Júdeában sem tette senki. Csak sodródik a tömeggel, miközben kezdi megérteni az ünnep igazi üzenetét. Ahogy az Veszprémben is történt virágvasárnap délután. 2024. március 25. 16:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.