Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprém, mint médiaközpont

2010. szeptember 15. 13:43
Kilencedik alkalommal rendezik meg a Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivált, melynek most is Veszprém ad otthont.

Az Országos Rádió és Televízió Testület közreműködésével szeptember 24. és 25. között immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivált, melynek ez alkalommal is a hazai televíziós fesztiválok őshazája, Veszprém ad otthont.


Porga Gyula

- Két éve városunkban köszönthettük a magyar televíziós szakma elitjéét, most újra megrendezzük a Kamera Hungáriát – mondta Porga Gyula alpolgármester szeptember 15-én, a fesztivállal kapcsolatos sajtótájékoztatón. – Veszprém Sportaréna a helyszín, amely ezzel az eseménnyel új arcát mutathatja meg, nevezetesen azt, hogy egy ilyen jellegű rendezvény megtartására is alkalmas.

- Meg sem fordult a fejünkben, hogy másik várost válasszunk helyszínnek – számolt be róla Csermely Ákos, a Kamera Hungária elnöke. – A szakmai díjaknak nincs köze a nézettséghez és a pénzhez, nem ezeket a szempontokat vettük figyelembe. Nagyon jó programnak ígérkezik az idei, vannak közöttük szakmai előadások, gálaműsorok, gyermekekhez szóló programok és közönségtalálkozók.


Csermely Ákos

A fesztiválra szép számmal érkeztek nevezések: összesen 284 művel pályáztak az alkotók és a szerkesztőségek. A produkciók együttesen több mint 7407 perc műsoridőt tesznek ki. Nevezni 13 +1 kategóriában lehetett, és a benevezett alkotásokhoz jelentős számban kötődnek neves és elismert alkotók, mint például Fábry Sándor, Garas Dániel, Hajdú Szabolcs, Kálmán Olga, Liptai Klaudia, Ördög Nóra, Sebestyén Balázs, Stohl András, Till Attila és még sokan mások. A zsűri döntése alapján kategóriánként egy-egy díj kerül átadásra a díjátadó gálaesten.

A fesztiválon a neves hazai médiaszakembereken kívül „zsűritagok” a nézők is. A sajtóban közzétett szavazólapokon és az országban szétosztott levelezőlapokon szavazhatnak legkedveltebb televíziós műsorukra és tévés személyiségükre – akik a fesztivál Közönségdíjában részesülnek.

A Veszprém Sportaréna tehát a Kamera Hungária minden programjának otthont ad szeptember 24-én és 25-én. A döntőbe jutott alkotások ezeken a napokon megtekinthetők lesznek, részt lehet venni szakmai programokon, ahol az internet világa kerül előtérbe. A szervezők szórakoztató és közönségprogramokkal várnak mindenkit.

Részletes program és további információ a Kamera Hungária weboldalán (www.kamerahungaria.hu) olvasható.

Janni Anikó
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.