Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
15°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
15°C

Nyilasival jön a Fradi Veszprémbe / - könyv a veszprémi futball legsikeresebb időszakáról -

2008. június 4. 15:14
Egy hét múlva lesz húsz éve annak, hogy Horváth (Bika) László fejesgólja bajnokként röpítette az NB I-be a veszprémi futballcsapatot, amelyre addig és azóta sem volt példa a megyeszékhelyen.
Ebből az alkalomból retro-focit is szervez Csík Ferenc megyei sportigazgató, aki nem mellesleg a legtöbb első osztályú meccset is játszotta az öt év alatt, s a válogatott mezt is magára húzhatta.

Valóban ez a hét az előző huszonöt évről szól – mondta Csík Ferenc. Ennek első állomása, hogy csütörtökön a városi önkormányzat segítségével és támogatásával a németországi Bottropba utazik az az együttes, amely a sportág történetében először kiharcolta a legmagasabb osztályba jutást. A testvérvárosban a tervek szerint három mérkőzést játszunk, s ezzel útjára indul a nosztalgia, retro-foci. Ami egy kicsit szomorúsággal tölt el, hogy a játszótársak közül többen az utolsó pillanatban lemondták a részvételt. Hiába, már nem a foci a főállásunk, s többeknek bizony nincs lehetősége otthagyni a munkáját. Ennek ellenére remélem, hogy sikerül újra összerázni a vendég futballistákkal kiegészített együttest, hogy egy hét múlva viszont jó formában várhassuk a háromcsapatos villámtornát az egyetemi stadionban.

– Újra jön az ország legnépszerűbb csapata, a Ferencváros a királynék városába?

– Igen, hosszas egyeztetés után eldőlt, hogy a mi, húsz évvel ezelőtti "aranycsapatunk" a közélet válogatottjával és a Fradi öregfiúk együttesével harmincperces meccseket játszik a körtornán. A zöld-fehérek nem akármilyen kerettel szerepelnek a jövő heti, szombati gálán. Újra láthatják a szurkolók Nyilasi Tibort, Ebedli Zoltánt, Pintér Attilát, Limperger Zsoltot, Pogány Lászlót, Kincses Sándort, Fischer Pált, akik közül jónéhányan az NB I-ben is szerepeltek ellenünk.

Az ünnepélyes sportdélutánon a veszprémi utánpótlás legtehetségesebbjei is pályára lépnek, akiknek szakmai vezetője az a Rugovics Vendel, aki szintén ikonja volt a két évtizeddel ezelőtti diadalmenetnek.

Ebből az alkalomból megjelenik az "Akikért tízezren szurkoltak" című könyv is, amely riportokkal, fotókkal, archív anyagokkal színesítve mutatja be a veszprémi futball dicsőséges és kevésbé sikeres időszakát.
Donát Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.