Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bordó és arany

2010. szeptember 18. 5:00
A távoli kelet kincsei, Tibet harmóniája látogatott el az Eötvös Károly Megyei Könyvtár falai közé.

 Varázslatos kiállítás nyílt csütörtökön a megyei könyvtár Kisfaludy termében, Tibet kincsei, Kőrösi Csoma Sándor nyomában címmel. A terembe lépve egyből megérezzük a távoli ország hangulatát, a bordó és az arany harmóniája, a gyönyörű tibeti szobrok kidolgozottsága, a buddhista jelképek és tanítások örök igazsága vesz körül bennünket.

A megnyitón Pálmann Judit, a megyei könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelenteket. A tárlat az Unesco 2010-es programjának, a Kultúrák Közeledésének Nemzetközi Éve jegyében jött létre - majd átadta a szót Porga Gyula alpolgármesternek.

- Az itt kiállított kincsek mára nem csak Tibeté, hanem az egész emberiség kultúrájának kincseivé váltak. Nagyban köszönhető ez egy kiváló hazafi, egy nagyszerű tudós, Kőrösi Csoma Sándor munkásságának is – mondta az alpolgármester, majd részletesebben is méltatta neves tudósunk életpályáját. – Ez a kiállítás egyedülálló a maga nemében, hisz a kelet bölcsessége és harmóniája árad belőle. A kiállításhoz kapcsolt rendezvénysorozat pedig méltó emléket állít Körösi Csoma Sándornak is, akinek legfontosabb céljait viszi  véghez: ismeretet terjeszt – emelte ki Porga Gyula.

A vendégeket köszöntötte Máthé Réka, a kiállítást szervező Tibet Európa Alapítvány kurátora is, aki röviden hozzáfűzte: időtlen értékek látogattak el hozzánk. Az alapítvány munkatársa ajándékkal lepte meg Pálmann Juditot és Porga Gyulát is, ezzel fejezve ki köszönetét, amiért támogatták a program megvalósulását. Végül a Kelet Hangjai performansszal zárult a megnyitó, majd a nagyszámú vendégsereg megtekinthette a kiállított műtárgyakat.

Galéria
Bordó és arany
Tiger Szabolcs
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. ma 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. ma 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.