Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A nagyvázsonyi templomért

2010. szeptember 20. 5:18
Humorgálát rendeztek tegnap este az összefogás jegyében a Padányi iskolában. Az est sztárvendége Fábry Sándor volt.

- A 24 órában vagyunk! - mondta Fábry Szabolcs, Nagyvázsony polgármestere, amikor rákérdeztünk, mi is az apropója a különleges gálaestnek. - A Szent István templom, amely a késői Árpádkor óta minden bajt átvészelt, most komoly restaurálásra szorul. A templom belső berendezését, a szószéket és a különlegesen szép parasztbarokk faragásokat kártevők támadták meg, így bármelyik pillanatban összeomolhatnak. A megmentéséhez 5 millió forintra lenne szükségünk, ennek összegyűjtésére rendeztük a gálát. Mind Veszprém városa, mind a humor nagyágyúi - akikkel régóta szoros a kapcsolatunk - egyből válalták, hogy segítséget nyújtanak - nyilatkozta a nagyvázsonyi polgármester.


Kövi Szabolcs

Az est Kövi Szabolcs fuvolaművész játékával kezdődött, majd Márfi Gyula érsek beszélt a humor szerepéről a Bibliában és a vallásban. Az érsek külön megköszönte Fábry Szabolcsnak, hogy református létére ilyen kiemelt figyelemmel foglalkozik a katolikus templom megóvásával. Márfi Gyula több finom humorral fűszerezett idézetet hozott a Bibliából, saját életéből és végül egy viccel is nevetést csalt a hallgatóság arcára.


Márfi Gyula

A színpadon dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő következett, aki szerencsésnek tartotta, hogy nem a humor és a politika kapcsolatáról kellett beszélnie. - 2006 őszén életem legszebb ajándékát kaptam meg a képviselőséggel, hiszen azóta olyan emberekkel dolgozhatom együtt, akik rengeteget tesznek a térség kultúrájának, értékeinek, hagyományainak megőrzéséért. Ha pedig bajban vannak az értékek, összefognak és megpróbálják megóvni őket. Nagyvázsony ezeknek a törekvéseknek mindig is a zászlós hajója volt - mondta el dr. Horváth Zsolt.


dr. Horváth Zsolt

Beszélgetéssel folytatódott az esemény, a színpadon Fábry Szabolcs és Porga Gyula, Veszprém alpolgármester foglaltak helyet, a téma a két település kulturális és turisztikai kapcsolata volt. Porga Gyula elmondta, régóta ismeri a nagyvázsonyi polgármestert, s mivel a város és a környezetében fekvő települések szerves egységet alkotnak, természetes az együttműködés.

- Ez akkor lehet sikeres, ha mindenki beleadja a maga kis részét, és ezáltal mindenki profitál is valamit. A kistérségi művészeti csoportok néhány éve állandó vendégei a Gizella-napoknak , a produkcióikat mindig nagy örömmel fogadják - mondta az alpolgármester, aki azt is elárulta, nagyon szereti a humort és gyakran kell visszafognia magát, hogy egy-egy felszólalásakor nem humorizáljon. Fábry Szabolcstól pedig azt is megtudtuk, hogy az egész rendezvény szervezése alatt ideges volt, mindössze akkor tudott megnyugodni, mikor a tornateremet kettéválasztó függönyt fel kellett húzni újabb helyekért.


 Fábry Szabolcs és Porga Gyula

A komolyabb témák után a Petőfi Szíház társulatának két tagja humoros székely mesékkel csalt mosolyt mindenki arcára. Őket Berecz András mesélő követte, ízes, népies nyelven előadott történetei  tovább fokozták az emberek jókedvét.

  
Terescsik Eszter és Szűcs László                                         Berecz András                

Fellépett még a Nagyvázsonyi Ifjúsági Táncegyüttes, a Nagyvázsonyi Ifjúsági Fúvószenekar, majd a színpadra lépett az est egyik fénypontja, Litkai Gergő, a Duma-színház és a Rádió-kabaré humoristája. 


Litkai Gergő

A remek poénok azonban nem maradtak abba, hisz a színpadra lépett az est sztárvendége, Fábry Sándor is, aki egy amerikai csajozós kalandját tolmácsolta a nézőseregnek.


Fábry Sándor

Végül Csóka János pécsi pálos szerzetes mondott rövid beszédet, jó volt látni, mondta, ahogy az emberek felszabadultan, vidáman és szeretetben töltötték itt az estét, egy jó cél érdekében.

Tiger Szabolcs
további cikkek
Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.