Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Röplabdás siker a 11. @®© kiállításon!

2010. szeptember 21. 17:07 // Forrás: companyvrc.hu
A Company Nyelviskola VRC játékosa, Horváth Ádám benevezett az idei 11. @®© plakátkiállításra és művét beválasztották a legjobbak közé.

Horváth Ádám több lábon él. „Fenyő” az idei évben az együttes egyik libero játékosa, az egyetem mesterkurzusának végzése mellett dolgozik, sokszínű embernek lehet jellemezni.

Az idei 11. @®© plakátkiállításra például benevezett és művét beválasztották a legjobbak közé. A kiállításon a „Hol élsz Te?”, Minek képzeled magad?” kérdésekre kerestek választ az alkotók. A szakértők által az „utóbbi évek legerősebb kiállításaként” aposztrofált kulturális seregszemle 2010. szeptember 2-22-ig tekinthető meg ingyenesen, a nap 24 órájában, Budapesten az Ötvenhatosok terén. Horváth Ádám munkája egy különleges felületen kapott helyet: a tavalyi nagy sikerre való tekintettel a szervezők létrehoztak egy gyűjtőplakátok, amin az adott év legnépszerűbb témája (idén a közösségi hálók) köré épülő legjobb munkákat mutatják be.

– Bekerültél a szakma legnívósabb versenyére. Először pályáztál az ARC kiállításra?
– Már több éve érdeklődve figyelem az ARC-ot, a legizgalmasabb hazai kulturális események egyikének tartom. Mivel évek óta digitális grafikával is foglalkozom, természetesen eljátszottam a gondolattal, hogy pályázom, de idén próbálkoztam először. Engem is meg-lepett, hogy egyből beválogattak.

– Milyen munkával indultál?
– Két anyagot készítettem és az jutott be, amelyikre kevésbé számítottam. Az idei év legje-lentősebb közéleti eseményét, az Országgyűlési Választásokat dolgoztam fel szokatlan formában: a képen a miniszterelnök képzelt Facebook bejegyzései láthatók. A plakát nem akar vicces lenni, nem kritikus vagy megbotránkoztató, egyszerűen tényeket közöl. A keret érdekes, a stílus meglepő, talán ezért esett rá a zsűri választása.

– Milyen előnyökkel jár egy ilyen siker?
– Óriási elismerésként élem meg, a szakma visszaigazolásaként. Az ARC-ra nem a pénzért kell pályázni, a fődíjasok is inkább tárgynyereményeket kapnak. Az élmény a fontos! Rengeteg emberhez eljutott az üzenetem. Részt vehettem egy alkotói esten is, ahol személyesen találkoztam Bakos Gáborral és Geszti Péterrel, megtudtam, ők hogyan látják a munkáinkat. Stílszerűen: ezt „lájkoltam” leginkább!

– Jövőre is készítesz plakátot?
– Csak ha akad mondanivalóm és jó minőségben meg tudom jeleníteni. Remélem, így lesz!

Jó tanuló, jó sportoló

Horváth Ádám 24 éves, győri születésű. 18 éves kora óta foglalkozik digitális grafikával, kitűnő minősítéssel szerzett felsőfokú multimédia-fejlesztő végzettséget a győri Jedlik Ányos Informatikai Középiskolában, 2005-ben. Jelenleg másod- és harmaddiplomás képzésben vesz részt a Pannon Egyetemen, közgazdaságtant és mesterszinten vezetéstudományt tanul.

Grafikai munkái már több mint 1 millió nyomtatott oldalon jelentek meg. A Pannon Egyetem országos díjat nyert öregdiák magazinjának (A NAGYBETŰS c.) főszerkesztője, a nemzetközi referenciákkal rendelkező (például a 2010-es Nemzetiségi Filmszemle offline grafikai megjelenését tervező) FiveStar! Design vállalkozás vezető grafikusa.

Horváth Ádám élvonalbeli sportoló, öt éve tagja az NB I Extraligás Company Nyelviskola Veszprémi Röplabda Club csapatának, amely tavaly a veszprémi röplabdasport fennállásának legnagyobb sikerét elérve a negyedik helyen végzett.

A többszörös korosztályos országos bajnok sportoló eredményei elismeréseként 2010. szeptember 8-án Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök jelenlétében „Jó tanuló, jó sportoló” díjat vehetett át dr. Rédey Ákostól, a Pannon Egyetem rektorától.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.