2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

Fazekas folytatná az MKB remek sorozatát

2010. október 13. 18:42
Az MKB VKC válogatott portásának blogja a Montpellier elleni csatáról, a Kolding elleni felkészülésről, családról, jótékonykodásról.

A múlt hét második felében már speciálisan a Montpellier elleni Bajnokok Ligája meccsre készültünk. Szokásaiknak megfelelően a szerda délelőtt egyéni képzéssel telt, majd délután a hét hátralevő napjaihoz hasonlóan a védekezést és a támadást gyakoroltuk. Mindezek mellett csütörtökön és pénteken videózás és kapusedzés is szerepelt a programban.

A szombati mérkőzés a várokozásainknak megfelelően borzasztó nehéz volt, hiszen nagyon jól játszott a Montpellier. Fantasztikus közönségünk mellett kicsit a szerencsének is köszönhetjük, hogy itthon tudtuk tartani a két pontot. A mérkőzés nagyon izgalmasan alakult, szerintem mindenki szívinfarktus közeli állapotban volt. Rettentően örülünk, hogy végül jól jöttünk ki a meccsből, s ezzel a pontszámot tekintve a Koldinggal együtt vezetjük a csoportot.


Fazekas Nándor

A csoporton belüli erőviszonyokról korábban azt gondoltuk, hogy a Hamburg lesz a legnehezebb ellenfelünk a Montpellier és a Kolding előtt. Az eddigiek alapján azonban ennek a sorrendnek éppen a fordítottja látszik kirajzolódni. Azért is meglepő a BL-ben eddig hibátlan skandináv alakulat szárnyalása, mert hazájuk bajnokságában rendkívül gyengén szerepelnek.

Vasárnap és hétfő délelőtt szabadságot kaptunk, este pedig már kondizással és futással kezdtük meg a dánok elleni programot. Kedden pedig már a Dunaferrt fogadtuk bajnoki mérkőzésen. Megítélésem szerint pont jókor jött nekünk ez a találkozó, hiszen az Újváros gyors, sokat futó, fiatal csapat. Ebből a szempontból olyan, mint a szombati ellenfél, amely gyors középkezdésből, indításokkal apellál. A Dunaferr tízgólos hátrányban is bizonyította ebbéli erényeit, s sok futásra kényszeríttet bennünket. Úgy gondolom, hogy a találkozó kiválóan szolgálta a felkészülésünket, s remélem, hogy ez által hozzájárultak a Kolding elleni sikerünkhöz.

A mai naptól kezdve pedig az egyéni képzésekkel már csak az északikra fókuszálunk. Ahhoz, hogy a csoportban jó helyezést érjünk el, s folytassuk a sorozatunkat, őket is le kell győznünk, amely egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Amint arról az előző naplómban beszámoltam, feleségem múlt hét kedden lábtörést szenvedett. A műtét sikeresen lezajlott, s pénteken már kis is engedték a kórházból. A mai napon pedig lekerült a lábáról a rögzítő sín, így most már mankóval közlekedhet. A fekvőgipsz azonban még négy-öt hétig marad. Az elmúlt időszakban emiatt rám több felelősség és feladat hárult, hiszen az itthoni tennivalókat és a gyerekeket is el kell látni. A barátok segítségével azonban hál’ Isten megoldottam a helyzetet, s most már minden rendben van. Nagyon örülök, hogy újra együtt lehet itthon a család.

Mi s szeretnénk segíteni a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak, ezért csapattársaimmal úgy döntöttünk, hogy élelmiszereket és ruhákat vásárolunk, s az adományunkat eljuttatjuk a rászorulóknak. Emellett felajánlottunk egy dedikált mezt és labdát is, amelyre az interneten lehet majd licitálni.

Fazekas Nándor

vehir.hu

További cikkek

Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Éles József klubigazgatótól megtudhattuk, a válogatott kapus, Borbély Ádám sérülése következtében megfordult fejükben edzőjük reaktiválása, de ez nem volt több egy gondolatnál. Bíznak fiatal kapusaik teljesítményében, akik már korábban is bizonyították tehetségüket.
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
Hónapokig tartó tárgyalássorozat után szerdán hivatalossá, hogy a Telekom Veszprém kézilabdacsapata augusztus 30-án nagyszabású edzőmeccsen fogadja a német bajnok THW Kiel együttesét.
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Hivatalossá vált, hogy a 25 esztendős Borbély Ádám a férfi kézilabda NB I újoncánál, a Veszprémi KKFT-nél folytatja pályafutását.
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Több mint húszévnyi profi pályafutással a háta mögött, tizenegy magyar bajnoki címmel, kilenc Magyar Kupa-elsőséggel, BL-ezüstéremmel és EHF Kupa-győzelemmel a tarsolyában 43 évesen visszavonul Fazekas Nándor, kétszázharminchétszeres válogatott, kétszeres olimpiai negyedik helyezett kézilabdakapus.
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
A kedden kezdődött balatonfüredi Könyv-Bor-Jazz fesztivál utolsó napján, vasárnap Fazekas Nándor kézilabdázó Első számú második című portrékönyvét is bemutatják.