Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Itt csak önmagadat tudod adni

2010. október 21. 4:01
A veszprémi Vastag Csaba és öccse, Tamás bejutott az X-faktor tehetségkutató műsor 12 döntőse közé.

Az X-faktor az utóbbi évek legsikeresebb tehetségkutató műsora, hiszen a nézettségi toplisták élére került. Hazánkban idén először látható a Simon Cowell brit zenei producer nevével fémjelzett produkció. Veszprémből két tehetséges fiatal, Vastag Csaba és Vastag Tamás vette a bátorságot, hogy jelentkezzen a műsorba, ahol október 16-tól már élőben szurkolhattak nekik a rajongók, hiszen bejutottak a legjobb 12 döntős közé. A testvérpárral beszélgettünk, hogyan is indult ez az egész.


Vastag Tamás és Vastag Csaba

– Először én adtam be a jelentkezésemet – mesélte Vastag Tamás. – Nagyon friss volt a jogosítványom, így a bátyám, Csaba vitt fel a meghallgatásra, Budapestre. Ott láttuk, hogy még mindig lehet jelentkezni, ezért ő is megpróbálkozott vele.

– Egyáltalán nem bántam meg, hogy nekivágtam – tette hozzá Vastag Csaba. Abban egyetért a testvérpár, hogy ez olyan műsor, amilyen még nem volt Magyarországon. Még ha egyikük sem kerülne ki győztesként a versenyből, az már nagy lehetőség, hogy egy ilyen produkcióban részt vehettek, főleg, hogy bejutottak az élő műsorba. A 11 döntős számára most már nagy a tét, a testvérek mégis úgy vélik, hogy soha nem fognak egymás ellen küzdeni. Aki idáig eljut, az már csak győztes lehet, vesztesek ebben a műsorban nincsenek.

– A műsor folyamán teljesen más oldaladról ismerheted meg magad, egyfajta belső utazáson is részt veszünk. Furcsa dolgokat hoz ki az emberből. Ha mindenki benevezne erre, akkor biztosan sokkal jobb lenne a világ. Itt csak önmagadat tudod adni – mondta Csaba.

A döntőhöz vezető út azonban nem volt akadálymentes, hiszen már a selejtezőn is éles kritikát kaptak a testvérek: Csaba kicsit soknak, öccse pedig túl kevésnek bizonyult. Tamás minden dallal jobban megmutatta igazi oldalát, hiszen saját bevallása szerint a casting teljesen új helyzet volt számára, nem tudta, mennyit adhat magából. – Megpróbáltam abszolút a hangi részére rámenni, mondja. Azóta pedig Csaba is megmutatta lírai oldalát, aminek köszönhetően ő is a legjobbak között tudhatja magát.

Csaba jelenleg a Pannon Egyetemre, műszaki menedzser szakra jár. Elmondta, nagyon nehéz összeegyeztetni a dolgait, hiszen több félévet már nem halaszthat. – Furcsa szituáció. Bármi is lesz, kötelező lesz majd iskolába járnom – mesélte. Tamás is hasonló helyzetben van, érettségi előtt áll. Budapesti elfoglaltságai miatt kénytelen lesz magántanulóként folytatni az évet, de bárhogyan is alakul, ő is szeretne majd egyetemre járni.

Vajon elgondolkodtak-e már rajta, mit tennének, ha valamelyikük megnyerné a tehetségkutatót? Mosolyogva bizonygatták, hogy innentől már tényleg csak nyertesek vannak, de bárhogy is alakul, folytatják az iskolát.

Janni Anikó

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.