Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Itt csak önmagadat tudod adni

2010. október 21. 4:01
A veszprémi Vastag Csaba és öccse, Tamás bejutott az X-faktor tehetségkutató műsor 12 döntőse közé.

Az X-faktor az utóbbi évek legsikeresebb tehetségkutató műsora, hiszen a nézettségi toplisták élére került. Hazánkban idén először látható a Simon Cowell brit zenei producer nevével fémjelzett produkció. Veszprémből két tehetséges fiatal, Vastag Csaba és Vastag Tamás vette a bátorságot, hogy jelentkezzen a műsorba, ahol október 16-tól már élőben szurkolhattak nekik a rajongók, hiszen bejutottak a legjobb 12 döntős közé. A testvérpárral beszélgettünk, hogyan is indult ez az egész.


Vastag Tamás és Vastag Csaba

– Először én adtam be a jelentkezésemet – mesélte Vastag Tamás. – Nagyon friss volt a jogosítványom, így a bátyám, Csaba vitt fel a meghallgatásra, Budapestre. Ott láttuk, hogy még mindig lehet jelentkezni, ezért ő is megpróbálkozott vele.

– Egyáltalán nem bántam meg, hogy nekivágtam – tette hozzá Vastag Csaba. Abban egyetért a testvérpár, hogy ez olyan műsor, amilyen még nem volt Magyarországon. Még ha egyikük sem kerülne ki győztesként a versenyből, az már nagy lehetőség, hogy egy ilyen produkcióban részt vehettek, főleg, hogy bejutottak az élő műsorba. A 11 döntős számára most már nagy a tét, a testvérek mégis úgy vélik, hogy soha nem fognak egymás ellen küzdeni. Aki idáig eljut, az már csak győztes lehet, vesztesek ebben a műsorban nincsenek.

– A műsor folyamán teljesen más oldaladról ismerheted meg magad, egyfajta belső utazáson is részt veszünk. Furcsa dolgokat hoz ki az emberből. Ha mindenki benevezne erre, akkor biztosan sokkal jobb lenne a világ. Itt csak önmagadat tudod adni – mondta Csaba.

A döntőhöz vezető út azonban nem volt akadálymentes, hiszen már a selejtezőn is éles kritikát kaptak a testvérek: Csaba kicsit soknak, öccse pedig túl kevésnek bizonyult. Tamás minden dallal jobban megmutatta igazi oldalát, hiszen saját bevallása szerint a casting teljesen új helyzet volt számára, nem tudta, mennyit adhat magából. – Megpróbáltam abszolút a hangi részére rámenni, mondja. Azóta pedig Csaba is megmutatta lírai oldalát, aminek köszönhetően ő is a legjobbak között tudhatja magát.

Csaba jelenleg a Pannon Egyetemre, műszaki menedzser szakra jár. Elmondta, nagyon nehéz összeegyeztetni a dolgait, hiszen több félévet már nem halaszthat. – Furcsa szituáció. Bármi is lesz, kötelező lesz majd iskolába járnom – mesélte. Tamás is hasonló helyzetben van, érettségi előtt áll. Budapesti elfoglaltságai miatt kénytelen lesz magántanulóként folytatni az évet, de bárhogyan is alakul, ő is szeretne majd egyetemre járni.

Vajon elgondolkodtak-e már rajta, mit tennének, ha valamelyikük megnyerné a tehetségkutatót? Mosolyogva bizonygatták, hogy innentől már tényleg csak nyertesek vannak, de bárhogy is alakul, folytatják az iskolát.

Janni Anikó
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.