Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Arany Ősz Veszprémben

2010. október 26. 4:00
Ukrán, orosz és magyar fellépők is szerepelnek az idén 10. alkalommal megrendezett Arany Ősz Fesztiválon. A gálát kedden tartják.

– 10 éve rendezzük meg az Arany Ősz Művészeti Fesztivált, az idei megnyitó ünnepségnek a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola adott otthont. A magyar fellépők mellett két külföldi csoport érkezett a rendezvényre Ukrajnából és Oroszországból. Utóbbiak a modern tánc műfajában jeleskednek, előbbiek néptánctudásukat mutatják meg – nyilatkozta lapunknak a Reneszánsz 2009 Rendezvényszervező Iroda igazgatója, Vári József. Ez elmúlt 10 évben számos településre elvitték már ezt a programot, igyekeznek minél több embernek megmutatni csoportjaikat.

A művészeti csoportok a veszprémi Deák iskolában mutatkoztak be hétfőn délelőtt, ahol több száz diák figyelte lelkesen a produkciókat. A rendezvényen mazsorett-bemutató is zajlott, és a Kiskurázsi Táncegyüttes is színpadra lépett. Kedden este hat órakor a litéri Alkotmány Művelődési Házban tartják a gálaelőadást, amelyre a belépés díjtalan, és a helyszínen gyűjtést szerveznek az iszapkatasztrófa áldozatainak megsegítésére. A külföldi vendégek mellett fellépnek a helyi tánccsoportok, az estet pedig a Kurázsi Táncegyüttes táncháza zárja.

A külföldi vendégek a következő napokban ausztriai, valamint budapesti kirándulásokon vesznek részt, mielőtt nekivágnak a több mint kétezer kilométeres hazaútnak.

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.