Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Kossuth iskola a Japán Napokon

2010. október 30. 4:00
Október 9–10-én rendezte meg a Pannon Egyetem és a Veszprém Megyei Magyar-Japán Baráti Társaság a Veszprémi Japán Napokat.

"A rendezvény megvalósulását a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola több területen is aktívan támogatta.

A „Japán magyar gyermekszemmel” címmel meghirdetett rajzversenyre diákjaink 150 alkotást készítettek, amelyből a legjobb 78 rajzot az egyetem aulájában mutatták be. Érdekességként a magyar rajzok mellett japán gyermekek munkáit is elhelyeztük.

A kiállítást megtekintette Ito Tecuo úr, Japán magyarországi nagykövete és felesége, akik elismerően szóltak a kiállított rajzokról. A kiállításról készült fotók megtekinthetők az iskola honlapján.

A Japán Nyelvi Konferencia keretében pedig képes előadáson ismerhették meg az érdeklődők a Kossuth iskola japán testvériskolai kapcsolatát. Az előadásban a Tokió melletti 200 ezres lélekszámú Aego város iskolájával közösen készített honlap is bemutattuk.

A vendégek betekintést nyerhettek a Kossuth iskolában folyó japán nyelvtanításba, ami szombatonként skype-video kapcsolaton keresztül, közvetlenül Japánból történik. A konferencia ideje alatt sikerült kapcsolatot létesíteni Kiliti Joruto úrral, a JAHUSC (Japan-Hungary Support Center Tokyo) vezetőjével, aki Japánból köszöntötte a résztvevőket. Az eseménysorozat zárásaként sikert aratott az iskola által meghirdetett Sudoku verseny, amelyen több korosztályban több mint félszázan vettek részt.

A japán kapcsolatok bővítésére japán testvériskolánk diákjait is meghívtuk a megyei Sudoku bajnokságunkra. A gyakorló feladatokat már kiküldtük számukra.

 

Cz. Nagyné Bándi Klára
 a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója"
 

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.