Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Az ezredik éjszaka

2010. november 11. 4:00 // Forrás: Petőfi Színház
A Petőfi Színház színészei bemutatják Az ezredik éjszaka című előadást a Latinovits-Bujtor Játékszínben csütörtök este.

A Veszprémi Petőfi Színház művészeiből álló Szent Genéziusz Kultúrkommandó – Tóth Loon, Szűcs László és Máté P. Gábor – mutatja be Dorde Lebovic: Az ezredik éjszaka című modern tündérmeséjét november 11-én (csütörtökön) este 9 órakor a Latinovits-Bujtor Játékszínben. A darabot Tóth Loon dolgozta át, és ő is állította színpadra.

A történet szerint Hap és Hep jó barátok már vagy húsz esztendeje. Minden vasárnap horgászni mennek a folyóra, oda, ahol sekély a víz – hiszen ott gazdag a zsákmány –, és mindig nagyon késő éjszaka bandukolnak hazafelé, az erdőn keresztül. Mindig arról beszélgetnek, hogy mennyire félresikerült az életük, hogy milyen jelentéktelen és szánalmas alakok ők, akik nyom nélkül tűnnek el, ha meghaltak. Egyik éjszaka azonban történik valami.

Valaki meghallotta az összes panaszukat, és egy varázsló száll alá a Holdról, aki felajánlja, hogy egy éjszakára különleges ereje lehet a hangosabban elégedetlenkedő Hapnak, azzal a feltétellel, hogy ha esetleg nem lesz képes semmilyen jó cselekedetet végrehajtani, akkor kővé válik hajnalra.

De mi lehet az igazán jó tett, amely egyformán kielégít mindenkit a Földön? A pénz? Teremjenek pénzt a fák? Lássanak újra a világtalanok? Vagy folyjon tej és méz a patatokban víz helyett?

Elérkezik a hajnal, de a keresett kívánság, ami mindenkit boldoggá tesz, nincs sehol. Úgy tűnik elkerülhetetlen a vég…

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.