Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Esti Kávészünet

2010. november 12. 7:00
Nagyzenekari felállásban érkezett Veszprémbe a Kávészünet. A megzenésített versek csütörtökön este csendültek fel az egyetemi aulában.

A veszprémi közönség utoljára az Utcazene Fesztiválon találkozhatott az együttessel. Számos koncertet adtak azóta, egyre több felkérésnek tesznek eleget, azért dolgoznak, hogy az általuk előadott versek minél több emberhez eljussanak. Az elmúlt fél év történéséhez tartozik, hogy felléptek a pécsi Vers Fesztiválon, ahonnan természetesen nem jöttek el üres kézzel.

Elkészült a Kávészünet kislemeze, amin öt megzenésített vers található, de már végeztek a nagylemez stúdiómunkáival is, a srácok remélik, december elején a boltokban lesz. Mindezek mellett egy nagy volumenű projektbe is belevágtak. – Gyakran járunk iskolákba irodalom órákat tartani, de szeretnénk minél több diákhoz eljutni, ehhez szponzorokat keresünk, illetve állami támogatásban bízunk, melynek eredményeként több ezer fiatal tanuló kerülhet közelebb általunk a versekhez – árulta el érdeklődésünkre Popovics György. A veszprémi koncerttel kapcsolatban elmondta, a közönség kicsit passzív volt az elején, de mindenki remekül érezte magát az egyetemi aulában, a visszatapsolás pedig a legnagyobb dicséret amit egy zenekar kaphat. – Az ültetős rendezvényeken mindig nehezebb lendületbe hozni a közönséget, ez itt is megmutatkozott. A terem akusztikája is különlegesnek mondható, úgy láttam, a visszhang miatt időnként nem lehetett érteni, amit mondok – árulta el észrevételeit a zenekar énekese.

Németh Ferenctől megtudtuk, jövő év elején várhatóan egy versíró pályázatot hirdetnek, több kategóriában is várják majd a műveket, de részleteket még nem árult el nekünk. Két dalukhoz videoklip is készül, az E-mail, valamint a Csonka vers című alkotásokhoz készítenek képi anyagot.

 

Cseh Zoltán
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.