Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Álmok megfestve

2010. november 21. 5:05
Alsóörsi művészek képeiből nyílt tárlat a Veszprém Arénában, mellyel a karácsonyra hangolódhatnak a látogatók.

Az Alsóörsi Képzőművészeti Egyesület 2003 januárjában alakult egy gondolat kapcsán, melyhez a társaság kapott egy jó vezetőt, Horváth Lajos festőművészt. A csoport alsóörsi és környékbeli, a festészet terén alkotó, illetve alkotni vágyó, képzőművészet iránt érdeklődő tagokból áll. Leginkább realista képek születnek kezeik nyomán - csendélet, tájkép, portré egyaránt.

Kortól és végzettségtől függetlenül csatlakozott a csoporthoz, aki kedvet és tehetséget érzett magában, hogy gondolatait színekkel, vonalakkal fejezze ki és az egyéni munkán kívül, ehhez segítséget is szeretne kérni.

A Veszprém Arénában november 20-án nyílt az Alsóörsi Képzőművészeti Egyesületnek Karácsonyi meglepetés címmel kiállítása. Nem az első alkalom, hogy az Arénában tárlat kapott helyet, ennek sajátossága, hogy december végéig látogatható a rendezvények ideje alatt.

- Tárlatokat szemlélve, kiállításokat látogatva sokszor játszadoztam azzal a gondolattal, hogyan születik az alkotás – mondta Némedi Lajos alpolgármester a megnyitón. – A világot, az életet emelik ki, és zárják keretbe a művészek a képeken. Az vászonra felvitt anyagokban ér véget az alkotó, mi, a szemlélők pedig itt kezdődünk. A festészet ereje utánozhatatlan, nem gépesíthető. A festőcsoport az advent előtti időszakot, a felkészülés időszakát választotta képei megmutatására.

A festményekben ott van egy kisebb darab Veszprémből és a Balatonból. Tájképek, csendéletek és portrék idéznek fel helyszíneket és hangulatokat. Mindenkiben megmozdul egy-egy emlék, amikor ezeket szemléli, megelevenednek baráti beszélgetések a női alakok kapcsán. A keretbe zárt világokban mi magunk vagyunk jelen, csupán a festők örökítették meg életünk bizonyos szakaszait.

Jelenleg kiállító alkotók:
Fenyvesi Julianna
Frank Szabó Sándor
dr. Keskeny Ildikó
Romwalter Mária
Kosztolányi Rózsa
Nagy Ágota
Kiss Attila
Bidigáné Z. Márta
Wittmanné N. Erika

Janni Anikó
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.