Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Szellemi kalandtúra a várban

2010. november 22. 4:00
Mozgóképek. Fények, hangok. Színek. Totális progresszió. Megnyílt a 3. D’Arts Fesztivál a Művészetek Házában.

A hagyományos képzőművészeti tárlatok konzervatív rajongói is menjenek el a Csikász és Várgalériába, csak hagyják otthon az elvárásaikat! Hagyják otthon a csendéleten nevelt ízlésüket, és ne hökkenjenek meg semmin!

Mert a D’Arts Alapítvány és a Művészetek Háza harmadik ilyen stílusú tárlata totális progresszió. Itt minden kép, alkotás külön kiállítás, külön saját élettel, hatással rendelkező, önálló, önmagában élő művészeti megnyilvánulás. Megállítanak, megszólítanak, beszélnek hozzád. Ezeket a „képeket” nem lehet nem észrevenni, félvállról megnézni, csak úgy átsuhanni rajtuk. Egyszerűen nem lehet. Mert nem engednek el. Nem engedik meg, hogy ne vegyed észre őket. Megszólítanak. Kérdeznek. Izgatnak.

Nem lehet szokványosan vélekedni róluk – hiszen nem szokványosak. Nem lehet azt mondani rájuk, hogy szépek, tetszetősek – mert, nem azok. Izgalmasak, meghökkentők, érdekesek. Intelligensek. Mozognak – még akkor is, ha egyhelyben állnak.

A kiállítás igazi szellemi kalandtúra, amelyre egyedül és csoportosan egyaránt érdemes benevezni.

Városunk polgármesterére is hasonló hatással lehetett a tárlat. Porga Gyula köszöntőjében hangsúlyozta, Veszprémnek nyitva kell állni hagyományai, pezsgő kulturális élete miatt is az új művészeti megnyilvánulások előtt.

A kortárs médiaművészeti kiállítás és konferencia november 26-án és december 10-én folytatódik konferenciával, ahol a számítástechnika és művészet lesz a téma.

A kiállítás megtekinthető keddtől szombatig 10 és 17 óra között.

Galéria
Szellemi kalandtúra a várban
Pethő Imre
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.