Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Kiss Erzsi bábozik és énekel

2010. november 25. 5:00 // Forrás: Kabóca
Nemzetközi koprodukcióban készül a Kabóca Bábszínházban a babaszínházi előadás, ahol a kockából gömb születik majd.

Mi történik, ha egy kocka gömbökkel barátkozik? Hogyan találkoznak, hogyan ismerik meg egymást? A gömböknek például kerek ajtajú a házuk, de hol lépjen be ezen egy kocka? Sok a nehézség, de a kocka lépésről lépésre beilleszkedik a gömbök közé, és a kockák világa is befogadja a gömböket. A kezdeti különbségek halványodnak, sőt, szinte már észre sem lehet venni, mi volt előbb, a kocka vagy a gömb…

A Kabóca Bábszínház Ha Dede című új babaszínházi előadása 1-től 3 éves gyermekeknek szóló zenés tárgyjáték, amely a belgiumi Theater DeSpiegellel együttműködve jön létre. A darabot a belga színház vezetője, Karel Van Ransbeeck rendezi, aki húsz év után tér vissza Magyarországra, hiszen fiatalon Budapesten tanulta a bábjátszást.

Az előadás különlegessége, hogy egy bábszínész (Futó Ákos) dolgozik együtt a színpadon egy énekes-zeneszerzővel, Kiss Erzsivel, aki különleges improvizációs technikájáról és egyedi hangjáról ismert.

Az alkotófolyamat idén márciusban, a belgiumi Neerpeltben kezdődött, ahol egy workshop keretében ismerkedtek egymással az művészek. A próbákat júniusban Veszprémben folytatták: a Kabóciádét megelőző héten dolgozott a teljes csapat, majd kísérletképpen a herendi Hétszínvirág Óvoda és Bölcsödében és a veszprémi Módszertani Bölcsödében járt a csapat. A veszprémi műhelyben eközben folyamatosan készültek a bábok, díszletelemek és jelmezek.

A nemzetközi próbafolyamat következő és egyik legfontosabb állomása Portugália lett: a Leiriban megrendezett gyermekfesztiválon, a Festival Pinhal das Artes-en is nagy sikerrel mutatkozott be a készülőben lévő előadás. Szeptember elején már a majdnem kész előadást próbálták a belgiumi Neerpeltben, bábokkal, díszletekkel. A bemutatót kétszer tartják meg, először a Kabóca Bábszínházban november 28-án, majd 2011 márciusában Neerpeltben.
 

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.