Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Itt több a mosolygós arc

2010. november 27. 7:00
19. alkalommal tartották meg a Bárczi Caritas Gálát pénteken este a Hemóban. A jótékonysági est bevételét az iskola tanulóira fordítják.

Horváth Éva

20. évfordulóját ünnepli a Bárczi Caritas Alapítvány, a gála mostanra hagyománnyá nőtte ki magát – kezdte köszöntőjét Horváth Éva, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola igazgatónője. Úgy fogalmazott, szívet melengető, jó gondolatokat ébresztő rendezvény az övüké, advent előtt különösen balzsam mindenki szívének. A Bárczi különleges iskolája a városnak, megérdemli a figyelmet, érezzük, ahogy fürödhetünk ebben szeretetben. Régen kisegítő iskolának hívták, de ez rossz, pejoratív szóként vonult be a köztudatba, pedig nem volt ez rossz elnevezés, nincs annál szebb dolog, mint valakit megsegíteni. A gálára való felkészülés során az iskola valamennyi tanulója, dolgozója szerepet kapott – hangoztatta –, így végül közös az öröm és a boldogság a produkciók láttán.

Porga Gyula

– A Bárczi iskola gálája nélkül elképzelhetetlen a tanév Veszprémben. A bárczisokra tekintve boldog gyermekarcot látok. Nekem úgy tűnik, mintha az itt tanuló diákok többet mosolyognának más iskolák diákjainál. Mi más lehetne életük legfontosabb célja, mint hogy jól érezzék magukat embertársaink biztonságot nyújtó közelségében, közösségeiben, enélkül elképzelhetetlen a boldogság – mondta Porga Gyula polgármester. – A bárczis gyerekekre tekintve könnyű belátni, az élet kisebb-nagyobb megpróbáltatásai ellenére a hétköznapok kemény kihívásainak dacára is lehet boldog életet élni. A polgármester meggyőződése, a Bárczi nem közönséges alma mater, hanem az élet iskolája, amely nem csak tudást ad, hanem boldogabb életre is nevel.

Az est folyamán valamennyi produkciót hatalmas taps üdvözölte, ezzel meghálálva a befektetett munkát, amit a Bárcziban tanuló gyerekek őszinte mosollyal fogadtak.

A gála védnöke Némedi Lajos, alpolgármester, Halmay György, az Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke, Bakcsi András, a HEMO igazgatója; fővédnöke Porga Gyula, Veszprém polgármestere volt. 

Cseh Zoltán
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.