Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Csend Est a színházban

2010. november 28. 4:00
Van, aki úgy tartja, csendben születik a szerelem. A Petőfi Színház hétfőn este arra vállalkozik, hogy megmutassa a csend erejét.

Csend Est címmel különböző művészeti ágak képviselőinek csendhez kapcsolódó produkcióit láthatják a nézők a Veszprémi Petőfi Színház stúdiójában november 29-én (hétfőn), este hét órakor. Az esemény a Csend Napok rendezvénysorozat része.

A Csend Napok Veszprémben, Budapesten és Tihanyban lesz november végén, illetve december elején. A veszprémi Művészetek Háza, a Petőfi Színház, a FUGA Budapesti Építészeti Központ, a Tihanyi Bencés Apátság és az ITTMOST Egyesület közös programja a csend jelentőségére, az elmélyülésre, a belső visszatekintésre szeretné felhívni a figyelmet.

A rendezvénysorozat keretében a Petőfi Színházban a Sapphyre Project együttes és az ANZé zenekar muzsikál, Nyírő Szabina és Tóth Katalin pedig táncimprovizációkat mutat be. A Csend Est második részében Rozsnyói Péter zongorázik és rögtönöz, majd a színház művészei olvasnak fel a csendhez kapcsolódó írásokat, verseket, prózákat. A program zárásaként Fényhozók címmel performanszot tekinthetnek meg a nézők Halas Adelaida, Keil Adelaida Sába, Nagy Attila, Nagy Miklós és Szakál Attila előadásában.

A Csend Napok részeként december 5-én a veszprémi Művészetek Házában és a Dubniczay-palotában, valamint a FUGA Budapesti Építészeti Központban tartanak rendezvényeket. A sorozat zárásaként december 9-én a Tihanyi Bencés Apátságban lesznek a témához kapcsolódó programok.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.