Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Művészet és karitász

2010. november 29. 4:01
Környei Ágota városházán rendezett kiállításával vette kezdetét a Zonta advent, amely idén is a hagyományos egyetemi koncerttel zárul.

Már évek óta a veszprémi advent egyik jellegzetes kulturális eseménysorozata a Zonta női klub képzőművészeti tárlata, és az azt követő gyertyafényes egyetemi koncert a Mendelssohn együttes főszereplésével. Mindegyik egy célt szolgál: a segítségnyújtást. Idén a hölgyek a bevételeket a városi mentőszolgálat javára kívánják fordítani.

A Zonta világszerte az aktív, közéleti szerepet vállaló nők szervezete, akik kiállnak a nők szerepvállalása mellett, és emellett aktívan részt vesznek környezetük életében, karitatív tevékenységgel próbálnak segíteni a rászorulókon.


Sulákné Hontai Mária

A Sulákné Hontai Mária vezette veszprémi zontások nem véletlenül választják minden évben rendezvényeik időpontjául a karácsony előtti heteket. Az advent, a várakozás időszaka a szeretet, az elmélyült önvizsgálat ideje. Ilyenkor mindenki kicsit nyitottabb, segítőkészebb. Ilyenkor könnyebb megnyitni a szíveket, megmozdítani az embereket a jó ügy érdekében.


Környei Ágota

E nemes célt idén Környei Ágota képzőművész segítette azzal, hogy akvarelljeit megvásárlás céljából kiállította a városházán. A képek kedvesek, talányosak, hangulatosak, egyfajta belső, lelki utazásra hívják az érdeklődőket. A vízfestményeket figyelve kikapcsolódhatunk, feloldódhatunk a vörös, a kék, a zöld hangulatokban, egyfajta belső utazásként elmerülhetünk önmagunkban.

A képeken érezni lehet, hogy alkotójuk nő. Szép nő. Szép lelkű, izgalmas, lelkiséggel rendelkező, környezetének adni tudó, alkotó nő. Ezek a belső tulajdonságok jelennek meg a festményeken, ezek teszik izgalmassá őket. Ezért érdemes betérnünk a városházára. Betérnünk, és megnézni őket, valamint vásárolni belőlük, hogy ezáltal segítsük a Zonta klub támogatottjait, a veszprémi mentősöket.


Brányi Mária

A Művészetek Háza munkatársát, Környei Ágotát és a Zonta hölgyeket természetesen a város első női alpolgármestere, Brányi Mária köszöntötte.

A tárlat december 10-ig látható. A Mendelssohn zenekar koncertje december 4-én lesz a Pannon Egyetem aulájában.

Pethő Imre
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.