Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Fények és árnyak

2010. november 29. 5:00
Áll egy kiállítás ismét Veszprémben, létezik még a Dimitrov, és van még kultúra – erről szól a VMKK november 24-én megnyílt kiállítása.

A Veszprémi Hagyományőrző Egyesület Művészeti Tagozatának XI. alkalommal megrendezett tárlata november 24-én nyílt meg Veszprémben, a Városi Művelődési Központ és Könyvtárban Fények és árnyak címmel.

– Pár évvel ezelőtt körülbelül öt ember összekapaszkodott, ma már ötvenöten vannak, akik mind kiállítanak itt. Szerettünk volna lehetőséget adni, hogy mindenki megmutassa magát, ezért egy háromtagú zsűri, Kádár Tibor, Horváth Lajos és Veszeli Lajos festőművészek segítettek kiválasztani az alkotásokat. Arra törekedtek, hogy a szépet mutassuk meg. Nem az a kép a szép, amit a szemünkkel látunk, hanem az a kép a szép, amit behunyt szemmel látunk – mondta M. Nagy József faszobrász, a művészeti tagozat vezetője.

– Mindig változik a világ, változik, hogy mi a viszonyunk a széphez. Különböző emberek vagyunk, de a szépség, azaz a kultúra és a művészet hozott össze itt bennünket. 55 alkotó – 136 munka: egységes és komoly anyag. Lényeges, hogy meg tudjuk mutatni magunkat, ezért is jó, hogy a tárlat létrejöhetett. Áll egy kiállítás ismét Veszprémben, létezik még a Dimitrov, és van még kultúra – nyitotta meg a kiállítást Veszeli Lajos festőművész.

A fotók, festmények, rajzok és szobrok mind megmutatják a világ játékos és komor mivoltát. Amikor visszatekint a falról egy komor, de emellett gyönyörűen kidolgozott férfiarc, akkor vele együtt felejtkezünk bele a balatoni naplementébe. Mellette a fa csodálatos szemeivel méreget bennünket, a lélek szemei ezek. Színek és ecsetvonások játszadoznak egymással.

A megnyitón közreműködött Kusnyir Anna énekkel és Hriczu Ádám gitárjátékkal. A kiállítás december 7-ig megtekinthető a VMKK előcsarnokában.

Janni Anikó
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.