Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Versünnep a költészet napján

2008. április 8. 13:27
A hagyományos Versünnep vetélkedőt idén Kodály Zoltán születésének 125. évfordulója tiszteletére hirdette meg a Versünnep Alapítvány, a Duna Televízió és Balatonfüred önkormányzata. Zenéről a magyar költészetben címmel. A vetélkedőre magyar költők műveivel nevezhettek be színművészek és előadóművészek, színművészeti egyetemek és szakirányú felsőoktatási intézmények hallgatói.
A középdöntőt a hétvégén tartották Balatonfüreden, külön a színművészek és az egyetemisták kategóriájában. A döntőbe jutott kilenc színművész között van Szvrcsek Anita, a Jókai Színház művésznője is. A zsűri elnöke Szinetár Miklós, Kossuth-díjas rendező, tagjai: Dráfi Mátyás, Érdemes művész, Killár Kovács Katalin, marosvásárhelyi költő, Kolti Helga színművész, a Versünnep Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Kubik Anna, Jászai-díjas, Érdemes művész. A döntő április 11-én, a költészet napján lesz Révkormáromban, a Jókai Színházban. Ebből az alkalomból a Duna Televízió az egész napot Komáromnak szenteli, több műsort pedig élőben közvetítenek.
Füssy Angéla
további cikkek
Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. ma 11:34 Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.