Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

Jól áll neki a színpad

2010. december 8. 5:00 // Forrás: vastagacsba.com
– Csabának szép színű a hangja, és jól áll neki a színpad – foglalta össze véleményét Vastag Csaba egykori énektanára, Mártony Zsuzsanna.

Vastag Csaba egykori énektanárával folytatjuk a heti Vastag Csaba sorozatot. Mártony Zsuzsannával beszélgettünk az X-Faktor versenyzőjéről.

– Milyen tanítvány volt Csabi?

– Azzal kezdem, hogy az énektanulás bizalmi dolog, mert a tanítványnak teljesen el kell fogadnia a tanárát ahhoz, hogy a tanár mindent átadhasson a tudásából. Mivel az éneklés nem kézzel fogható dolog, nincs rá recept. Nyilván a technikai alapokat meg kell tanulni, de onnantól kezdve, ahogy ez megtörtént, minden tanítvánnyal máshogy kell foglalkozni. Csaba nagyon igyekvő, szorgalmas tanítvány volt, maximálisan elfogadta, amit kértem, és így rengeteget tudtunk haladni óráról órára. Még most is látom magam előtt az arcát, ahogy átszellemülten énekelte kedvenc dalait.

– A többi X-Faktor versenyzőről mi a véleménye?

– Itt már nehéz különbséget tenni, hiszen van, aki jó előadó, van, akinek gyönyörű a hangja, és jól is tud énekelni. Király L. Norbinak nagyon jól áll a színpad, rendkívül jó előadó, és néha el tudja feledtetni a hiányosságait. Janicsák Veca nagyon csinos lány, szép a hangja, én őt gondolom az egyik esélyesnek. A szépfiú igazi szépfiú, aki lehengerlő, udvarias, egy nőnek jólesik ránézni, és ehhez társul szerencsére a gyönyörű hang, amivel valóban jól tud bánni. Szerintem a másik esélyes Csaba, akiben minden megvan, ami kell egy színpadi embernek: iszonyúan sármos, jók a hangi adottságai, szép színű a hangja, vagyis jó hallgatni, jól áll neki a színpad, jól él benne. Nyilvánvalóan minden versenyzőnek még van mit tanulnia, azért is jó ez a megmérettetés – a zsűri minden egyes tagja más-más zenei területen jártas, és ebből kifolyólag mást hall meg az énekesekben.

– Ha nyer, ha nem nyer a Csaba – mi lesz vele, szerinted?

– Azt gondolom, hogy sínen van. Ha valóban komolyan gondolja a színpadi munkát, akkor ő már nem veszik el. Fontos, hogy megmaradjon olyannak, amilyen. Egy énekesnek fontos, hogy járjon tanárhoz, a külső kontroll ebben a szakmában nélkülözhetetlen, hiszen az ember mást hall a saját hangjából, mint egy hallgató, aki ráadásul még ért is hozzá. Nagyon örülnék, ha Csaba nyerné a versenyt, hiszen a tanítványom volt, és egy tanárnak az a legnagyobb öröm, ha sikeres a növendéke.
 

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.