Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Az utolsó megmérettetés

2010. december 18. 6:00
Ez nem verseny, csak énekelünk egymásnak egy-egy dalt – nyilatkozta lapunknak Vastag Csaba, az X-Faktor veszprémi finalistája.

Utolsó fordulójához érkezik ezen a hétvégén az X-Faktor tehetségkutató műsor. Két veszprémi is bejutott a műsorba, a végső megmérettetésen azonban már csak Vastag Csabának szoríthatunk, neki szurkolhatunk, rá szavazhatunk. A fiatalember – aki hétről hétre egyre több rajongót állít maga mellé – korábban lapunknak úgy fogalmazott, egyfajta belső utazás számára ez a megmérettetés.

– Egy ilyen verseny megmutatja, mire is vagy képes valójában, miként reagálod le a különböző helyzeteket – erősítette meg véleményét Vastag Csaba, akit telefonon sikerült utolérni a hétvégi megmérettetés előtt. Hozzátette: – Ez nem is verseny, inkább csak egymásnak énekelünk, egy jó buli.

– Rossz érzés, hogy mások kárán kerülök előre, ez látszott rajtam az elmúlt két párbaj alkalmával, ezért nem tudtam önfeledten örülni a továbbjutásnak – mondta Csaba. Amikor öccsével, Tamással kellett „összecsapnia”, nem tekintette párbajnak, csak énekeltek egymásnak egy-egy dalt. Hiába ő jutott tovább, szomorú volt, hogy ilyen árat kellett fizetni ezért. Kiszolgáltatottnak érezte magát akkor is, amikor Vecával párbajozott. – Arra készültem, hogy kiesek, búcsúdalként fogtam fel a szereplésem – árulta el az X-Faktor legsikeresebb veszprémije. – Meglepődtem, hogy én maradtam bent – folytatta –, ezzel gyakorlatilag porrá zúztam azt a rengeteg befektetett munkát, amit a másik tett az előző napokban. A műsor előtt úgy hozta a sors, hogy sokszor próbáltam együtt Vecával, láttam, mennyi befektetett energia fekszik a produkciójában. A párbaj után nem tudtam, hogy nézek később a szemébe, de ma már együtt vásároltunk – mesélte érzéseit Vastag Csaba.

Nem sok szabadideje van, öt koreográfiát kell megtanulni erre a hétvégére. A munkát nehezíti, hogy a hét elején beszélni sem tudott, betegen, 40°C-os lázzal nyomta az ágyat, de nincs megállás. Azt nem árulhatta el, hogy pontosan miket énekel majd a döntőben, de annyit elmondott, „jó számok lesznek.” A döntő ráadásul kétnapos lesz, szombaton hárman versenyeznek, vasárnap pedig a két legjobbnak ítélt énekes méri össze tudását, és szavazati táborát. – Mindenki egyformán készül mind a két napra, így dupla annyi a munka. Igazi versenyszellem uralkodik a bent maradt fellépők között, egy baráti küzdelem szemtanúi lehetnek a nézők – árulta el Csaba.

– Nagyon szeretem Ferencet – mondta  a veszprémi énekes, amikor a mentorával lévő kapcsolat után érdeklődtem. – Nagyon jó ember. Eleinte azt hittem, nem lesz neki fontos ez a műsor, de később kiderült, tévedtem. Nagyon jó tanácsokkal lát el, de ehhez szükség van a többiek – a stylist, a tánc- és énektanár – közreműködésére is.

Csaba minőségi munkát szeretne kiadni a kezéből a jövőben, legyen az CD, vagy akár egy videoklip. – Minden fronton most kezdődik az igazi munka, hiszen az egyetemen is helyt kell állnom, idén meg kell szereznem a diplomám, nincs már mód a halasztásra – árulta el terveit. Úgy véli, a végeredménytől függetlenül most dől el, ki, mennyit hasznosít az X-Faktorból. A csapat tagjai is összetartanak. – Közhelynek hangzik, de remek baráti közösség kovácsolódott össze az elmúlt hónapokban – zárta beszélgetésünket Vastag Csaba.

Segítsük Csaba sikerét, értékeljük munkáját, amivel öregbítette, öregbítheti városunk hírnevét. Ne feledjük, az X-Faktor egy nemzetközi tehetségkutató műsor, így a győztes nem csak hazánkban gyűjtheti be a győzelmet, hanem ennél sokkal szélesebb körben is ismertségre tehet szert.

Ha szeretne Csabára szavazni, küldje SMS-ben a CSABA szót a 1799-es számra, vagy hívja a 06-91/334-334-es telefonszámot és használja a 06-os kódot a műsor ideje alatt. Az SMS és a hívás díja bruttó 315 Ft.  

Cseh Zoltán
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.