Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Emlékkoncert

2011. január 13. 4:00
Brusznyai Árpád kivégzésének 53. évfordulója alkalmából tartanak emlékkoncertet csütörtökön 18 órától a Pannon Egyetem aulájában.

A Brusznyai Alapítvány 1990 óta emlékezik meg minden évben a mártírhalált halt veszprémi tanárról, ez alkalomból adják át a Brusznyai-díjat is. 1994-ben először tartottak hangversenyt az eseményhez kapcsolódva, ami azóta hagyománnyá vált.

A program első felében az alapítvány elnökének köszöntőjét követően dr. M. Kiss Sándor történész emlékezik meg Brusznyai Árpádról. Ezt követően kiosztják a Brusznyai-díjat, amelyet minden évben az intézetek, iskolások felterjesztése alapján egy veszprémi végzős középiskolás diák és egy tanár vehet át munkája elismeréseként – tájékoztatta lapunkat Imre Frigyesné, a Brusznyai Alapítvány kuratóriumi elnöke. A szünetet követően a 200 fős Veszprémi Középiskolai Oratórium Kórus adja elő Vivaldi: Dixit Dominus című művét a Mendelssohn Kamarazenekar közreműködésével, valamint az országos trombitaverseny 3. helyezettje, a Dohnányi zeneiskola diákja, Klucsik Péter Handl D-dúr szvitjét szólaltatja meg Kováts Péter vezényletével. 

Cseh Zoltán
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.