Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ünnepélyes évzáró és utcabál / Pásztor István elköszönt

2008. június 17. 12:50
A klub fennállásának harmadik legsikeresebb évét búcsúztatta el a tegnapi este folyamán az MKB Veszprém KC férfi kézilabda csapata. A Pásztor István búcsújával egybefonódott esemény zárt körben a Betekints étteremben kezdődött, majd a szurkolókkal közösen az Óváros téren folytatódott.


Hajnal Csaba ügyvezető elnök köszöntőjében elmondta, hogy az elmúlt esztendő a klub fennállásának legsikeresebb évei közé illeszkedik. Ráadásul a megszerzett 16. bajnoki címmel a Veszprém a legeredményesebb magyar férfi kézilabda csapattá lépett elő, ugyanis eddig a Honvéd együttesével holtversenyben állt 15-15 bajnoki elsőséggel. Ezért köszönet illeti a gárdát, amely egész évben nagyon keményen dolgozott - méltatta az együttes érdemeit. Megemlítette, hogy az európai kupákban a legmagasabb nézőszámot az MKB mannheimi vendégszereplése hozta a KEK-döntő visszavágóján, 13.500 néző láthatta, ahogy a boldog veszprémiek elhozzák a kupát. Sőt, a nemzetközi televíziós közvetítéseknek köszönhetően a képernyőkön keresztül mintegy húszmillió néző csodálhatta a fantasztikus sikert, s nem csak a kontinensünkön, hanem Ázsiában is. Hajnal megköszönte, hogy a főtámogatók a kezdeti nehézségek ellenére is elkötelezetten támogatják az egyesületet, továbbá kiemelte az utánpótlás nevelés fontosságát. Elmondta, hogy a támogatókkal kötött szerződésekben kiemelt szerepet kapott a fiatalok nevelése, s több mint ötszáz gyermek tanul több megyei oktatási intézményben, külön megköszönte a városvezetésnek, hogy szeptembertől új kézilabdás osztály indulhat a városban. Az utánpótlás nevelés lehet a jövő záloga - tette hozzá, majd köszönetet mondott a városnak, hogy az ország legszebb csarnoka épülhet a megyeszékhelyen. Hajnal világszínvonalú eseményeket szeretne az új Veszprém Arénába hozni, ennek megfelelően idén szeptemberben minden idők legnagyobb bajnokok tornáját kívánja megrendezni a klub az új létesítményben. Továbbá jó esély lehet rá, hogy november elején az olimpiai- és világbajnok horvát válogatott láthassuk vendégül Európa-bajnoki selejtezőn. Hajnal beszéde végén Pásztor István érdemeit méltatta, s kifejezte, hogy szeretné, ha a kiválóság az aktív pályafutása után a klubnál szerepet vállalna.

Az Óváros téren eközben óriáskivetítőn megtekinthető volt a KEK-döntő visszavágója. Mocsai Lajos tanítványai hintón érkeztek az alkalmi ünnepi helyszínre, ahol szépszámú tömeg fogadta őket.

Ráhangolódásként a Rubber Puppet együttes előadta a Kossuth utcán című szerzeményét, majd a búcsúzó Pásztor István felé fordult a figyelem. Pásztor tizenöt sikerekben gazdag esztendőt töltött Veszprémben, s páratlan eredménysorozattal büszkélkedhet: tizenkétszeres magyar bajnok, tizenkétszeres Magyar Kupa-győztes, KEK-győztes, BL-döntős, a nemzeti csapat színeiben 215 alkalommal léphetett pályára, játszott két olimpián és tagja volt a Világ- és Európa-válogatottnak is. A kiváló balszélsőt szűnni nem akaró vastapssal búcsúztatta a publikum.


A folytatásban a sikerek kovácsai - valamennyi  játékos, klubvezetők, orvosok, gyúrók, edzői stáb - egyesével léptek a színpadra, majd Pro Urbe-díjakat vehettek át. A ceremóniát tűzijáték, majd éjfélig tartó jó hangulatú utcabál követte. 




Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.