Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Kiállítás - last minute

2011. január 18. 5:00 // Forrás: LDM
Január 23-ig látható a veszprémi Grund, a „Mint millió üveggolyó” A Pál utcai fiúk régen és ma című kiállítás a Veszprém Megyei Múzeumban.

Felnőtteknek, családoknak is szórakoztató nosztalgiautazást nyújt a kiállítás, amelyben az érdeklődők felfedezhetik a XIX. és XX. század fordulójának veszprémi világát, megelevenedik előttük dédanyáink (és dédapáink) gyermekkora. Beülhetnek iskolapadjukba, kezükbe foghatják bizonyítványukat, játszhatnak üveggolyós játékot, amelyet ők játszottak, és kipróbálhatják „számítógépüket”.

A Grund világába csöppenve mindenki átélheti (újraélheti) a gyermekkor szabadságát, a játék izgalmát és komolyságát. A Pál utcai fiúk szereplői és a benne megjelenő helyszínek mára már fogalommá váltak, nem csak az ifjúságnak, de a felnőtteknek is sokat jelentenek: a Gitt-egylet, a Grund, az Einstand, nemecsek ernő csupa kisbetűvel. A tárlat így több korosztályt is képes vonzani, színvonalas programot kínálva kicsiknek és nagyoknak, lehetőséget teremtve a közös élményszerzésre. A kiállításban megelevenednek a regény helyszínei és a játékterek, amelyek a korabeli gyerekeknek a „hazát” és a szabadságot jelentették.

A kiállítás „LAST MINUTE” akciója: január 23-án, vasárnap a tárlat megtekintése szülők részére (egy felnőtt részére minimum egy 16 év alatti gyermek esetén) ingyenes!

A múzeum aktuális nyitva tartása: szerdától vasárnapig 10-től 18 óráig.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.