Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Újra zenei műhely

2011. január 18. 5:00
Költészet és zene együtt szólal meg az Új Veszprém Megyei Zenei Műhely következő estjén. A zenét prózák, szövegek, versrészletek színesítik.

Kulturális együttműködés más művészeti ágakkal, ez a programsorozat elsődleges célja – mondta el érdeklődésünkre a rendezvény házigazdája, Kövi Arthur Bálint csellóművész. Ezúttal Senancour, Goethe, Byron és Verlaine műveiből és zeneszerzői levelekből hallhatnak részletet az érdeklődők csütörtökön este fél héttől a megyei könyvtár Kisfaludy-termében. A prózákat többek között Bach, Mozart, Beethoven, Chopin és Liszt zenéi színesítik majd Hordós Johanna, Szi Miklós Zsanett és Csatlós Krisztina zongorakíséretével. – A költészeti alkotásokat a zenék viszik majd tovább, vagy épp fordítva – hangsúlyozta Kövi Arthur Bálint.

Ötödik alkalommal tartjuk meg a zenei műhelyt, egyre több a visszatérő vendég, de szeretnénk minél szélesebb körben ismertté tenni a rendezvényt – mondta Nagy Tiborné Nyári Ágnes programkoordinátor, zenei szakreferens. A távlati terveket ismertetve elárulta, ismét vendégül látják Földes Lajos hegedűs gyermekeit, kamarazenei estet is tartanak majd, és Kövi Szabolcs zenész is gazdagítja a fellépők névsorát. Liszt Ferenc jubileumi évfordulója alkalmából Hegedüs D. Géza közreműködésével színházi produkció is megvalósul az év második felében. A programok a tervek szerint idén nem csak Veszprémben, hanem a környező településeken is megjelennek.

Cseh Zoltán
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.