Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Mindennapjaink

2011. január 23. 4:00
A Pannon Egyetem Fotóköre és a HEMO Fotóklub által meghirdetett fotópályázat alkotásaiból nyílt kiállítás szombaton délután a HEMO-ban.

– A mai napra ünneplőbe öltöztettük lelkünket – kezdte köszöntőjét Némedi Lajos a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó fotókiállítás megnyitóján. – A képek alkotói különböző foglakozású emberek, az ország különböző tájain élnek, de közös bennük, hogy szeretik azt a tájat, várost, épületet, amely a mindennapjaik része, erről árulkodnak képeik – fogalmazott az alpolgármester. Hozzátette, az itt látható felvételek kedvesek, szépek, szerethetők.

Bakcsi András, a kiállításnak helyet adó intézmény igazgatója örömét fejezte ki, hogy náluk kaptak helyet a pályázatra érkezett művek.

A HEMO Fotóklub számos alkalommal hirdetett már pályázatot, ez az első alkalom, hogy egy másik szervezettel, jelen esetben a Pannon Egyetem Fotókörével együttműködve tették közzé a felhívást – tájékoztatta lapunkat Babják László. Elmondta, három témakörben várták az alkotásokat: templom, egyház; népi hagyományaink; természet közelsége. – Összesen 76 fotó érkezett, ebből a legjobbnak ítélt 34 látható a HEMO-ban Mindennapjaink címmel – árulta el a fotóklub vezetője a Bors zenekar együttműködésével megtartott megnyitót követően.


Némedi Lajos és Babják László

A zsűri döntése alapján az első helyezett Kovács Gábor lett, aki Hajdúböszörményből küldte el műveit a különböző témakörökben. A második díjat Csizmadia Sándor veszprémi fotós vehette át, a harmadik helyezettnek járó elismerést dr. Nerhaft Antalné kapta Budapestről. Különdíjban részesült: Pápai Zsolt (Sopron), Bagics Gábor (Budapest) és dr. Michalovits Lehel (Szeged).

A kiállítás február 22-ig látogatható. 

Cseh Zoltán
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.