Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mozgalmas időszak előtt

2011. május 16. 19:02 // Forrás: VEDAC
A londoni olimpia kvalifikációs időszakának első évét éljük, a VEDAC nagy reményekkel vág neki a sorozatnak. Sportolásra hívják a veszprémieket is.

Kovács Tamás, maratonfutó révén már egy B-szinttel rendelkezik a klub, idén nyáron további három versenyző kísérli meg teljesíteni a kvalifikációs szintet – ismertette sajtótájékoztató keretében Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója.


Németh Attila

Elmondta, 3000 méter akadályon Tóth Lívia és Minczér Albert is már idén szeretné teljesíteni a B-szintet, így optimális esetben már egy évvel az olimpia előtt négy kvótása lehet a VEDAC-nak, jövőre pedig további atléták futnak neki a szintteljesítésnek. A junior világ- és Európa-bajnok kalapácsvetőnek, Hudi Ákosnak mindenképpen A-szintet kell dobnia az olimpiai részvételhez, mivel a szombathelyi Pars Krisztián már biztos résztvevőnek számít. Ha Ákos idén 76 méter környékén tud teljesíteni, akkor jó eséllyel pályázik a 78 méteres A-szintre. A 4x800 méteres váltóban Takács Dávid és Bartha László is megpróbálja kiharcolni a csapattagságot, valamint diszkoszvetésben Mozsdényi Dávid is szeretne kijutni az olimpiára – hangzott el. A VEDAC-nál reális célnak tartják, hogy 4-5 sportoló is képviselje a klubot és a várost a 2012-es londoni olimpián.


Orbán Éva

Az Egyesült Államokból hazatért kétszeres olimpikon, Orbán Éva elmondta, számára az idei év legfontosabb versenye a felnőtt világbajnokság (Dél-Korea) és az Universiadé (Kína), de Európában és itthon is fog versenyezni. Tervei szerint a július 9-i Balaton Bajnokságon szeretne jó eredményt elérni, megdönteni a magyar csúcsot, teljesítve az olimpiai szintet.


Kovács Tamás

A prágai maratonnal lezárta a tavaszi szezont Kovács Tamás, a következő időszakban inkább a pályára koncentrál. Az Oslo-i 10 000 méteres Európa-kupán vesz részt, majd 5000 méteren versenyez. Augusztusban kezdi a felkészülést az őszi maratonra, célként tűzve ki az olimpiai A-szintet.


Dobos Kata

A sajtótájékoztatón elhangzott, egy veszprémi székhelyű, sportbarát műszaki áruházlánc kötött támogatási szerződést az atlétikai klubbal. – Az elmúlt 20 évben az Euronics Műszaki Áruházlánc országos méretű céggé fejlődött. Az évek során azonban mindig is figyelemmel kísértük a helyi sportélet alakulását, ezért is kiemelkedően fontos és megtisztelő számunkra, hogy szorosabbra fűzhetjük az együttműködést a helyi sport jeles szereplőivel – hangsúlyozta Dobos Kata marketing igazgató. – A VEDAC az olimpiai mozgalom veszprémi zászlóshajója, ezért bízunk benne, hogy a sikeres olimpiai felkészüléshez mi is hozzá tudunk járulni – tette hozzá.

A VEDAC számos sportrendezvényre készül a következő hetekben, hónapokban. Május 22-én, vasárnap hatodik alkalommal rendezik meg a K&H Olimpiai Futónapot, amely remek hétvégi családi programnak ígérkezik, hiszen a gyermekek és a felnőttek egyaránt könnyedén teljesíteni tudják a három kilométeres távot, és közösen, jó hangulatban sportolhatnak. Június 10-én a Magyar Atlétikai Szövetséggel együttműködve, három ország (Csehország, Szlovákia, Magyarország) részvételével rendezik meg az U-18 Válogatott Viadalt. Az ifjúsági korosztály nemzetközi versenyén mindhárom ország közel 80 sportolót indít, köztük több veszprémit is. Veszprém legnagyobb hagyományokra visszatekintő sporteseménye – az 53. Balaton Bajnokság – idén új köntöst kap. Nemcsak egy szimpla atlétikai versenyről lesz szó július 9-én, hanem egy egész napos, családi programról, ahol a sport és a szabadidő aktív eltöltése lesz középpontban.

Cseh Zoltán
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. 2024. április 23. 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.