Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

A legjobbak között kétkeréken

2012. április 14. 1:23
A kerékpársport legjobbjaival erősít idén a VKE Nelson csapata. Eredményeikre eddig is büszkék lehetnek, idén még többet hallatnak majd magukról.

2005-ben jött létre a Veszprémi Kerékpáros Egyesület, elsődlegesen azzal a céllal, hogy a veszprémi és környékbeli bicajosokkal összefogva közös túrákat, edzéseket és mindennapi szabadidős bringázásokat szervezzenek. A kezdeti baráti társaság mára közel 80 taggal működik, közülük 20-25 fő versenyszerűen sportol – hangzott el a szervezet sikereit összefoglaló sajtótájékoztatón péntek délután Veszprémben.

Idén újabb tehetséges sportolók csatlakoztak a VKE Nelson csapatához, köztük ketten igazi sztárnak számítanak a sportágban. A sajtótájékoztatón bemutatkozott Albert Katalin, aki tavaly szinte berobbant a magyar elitbe. Eddig 10 versenyen indult, hétszer futamgyőzelemmel zárt, de a dobogóról még egyszer sem csúszott le.

Szintén új igazolásként érkezett Blazsó Márton, eredményeivel kapcsolatban elmondták, eddig szinte mindent megnyert, amit Magyarországon lehetett. Sikerei összefoglalásához elég annyit tudni, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség világranglistáján a 96. helyet foglalja el. Elhangzott, Tóth András és Horváth Marcell is számos győzelmet aratott az elmúlt évben, s további sikerek várnak rájuk az idei esztendőben. Az utóbbi fiatalember megkapta a Magyar Köztársaság „Jó tanuló-jó sportoló” díját.

Kiemelték, a versenysport mellett nagy hangsúlyt fektetnek a túrakerékpározás népszerűsítésére is. Az egyesületen belül működő túraszakosztály minden évben számos könnyű, mindenki számára teljesíthető kerékpártúrát rendez. Mindezek mellett évente szemétszedési akciót szerveznek, valamint faültetésben is jeleskednek.

A vezetők elmondása szerint nagy reményekkel vágnak neki az idei szezonnak. Abszolút éremesélyeként indulnak a MTB bajnokságban, a magyar kupa sorozatban, a tájbringa ob-n, valamint a világbajnokságon egyaránt.
 

Cseh Zoltán
Kovács Bálint
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.