Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Háromezer embert megmozgattak

2012. április 29. 22:26
Kocogók és profik egyaránt vállalkoztak arra, hogy a Stop.Shop-Intersport Futónap alkalmából kocognak néhány kilométert vasárnap délelőtt Veszprémben.

A hagyományos futóverseny ismét több ezer embert mozgatott meg, ehhez nyilván az is hozzájárult, hogy a résztvevők igazán kellemes időben tehették meg mindezt.

Mikor már mindenki magára öltötte a futómezt, közös bemelegítésre invitálták a mozogni vágyókat a szervezők.

Elsőként a kocogók álltak rajthoz, közel háromezren teljesítették a három kilométeres kört a Cholnoky-lakótelepen. Az elsőként célba érkezőknek 11 perc kellett a táv megtételéhez, de fél óra elteltével is érkeztek még versenyezők, azonban ők is megkapták a teljesítésért járó ajándékcsomagot, valamint tombolát.

Kicsivel később a profiknak szánt hat kilométeres futam következett, a leggyorsabbnak kevesebb mint 21 percre volt szüksége, hogy átszakítsa a célszalagot.

Szenzációsnak értékelte a rendezvényt a főszervező, Tóthné Stupián Anikó. – Hagyománnyá vált már a Stop.Shop. futónap, sokan már a meghirdetett verseny előtt érdeklődtek, mikor lesz a következő alkalom. Főleg a testnevelő tanárok aktívak ilyen téren, hogy minél több diákot tudjanak mozgósítani – mondta el érdeklődésünkre a főszervező. Hozzátette, most közel háromezer ember bizonyítja, sokan képesek megtenni ezt a távot, még ha sétálva is. Tóthné Stupián Anikó azt javasolta, ne csak ilyen alkalmakkor tegyük meg ezt a mozgást, hanem hetente 2-3 alkalommal rendszeresen, így sokkal egészségesebben élhetünk.


Tóthné Stupián Anikó segíti a bemelegítést

Minden korcsoport női és férfi első helyezettje értékes ajándékkal lett gazdagabb, ahogy a legtöbb diákot megmozgató iskolák is. A tanulói létszámhoz viszonyítottan a Gyulaffy László Általános Iskolából érkezett a legtöbb fiatal, őket a Cholnoky és a Közgáz követte.

További eredmények:

Abszolut kategória
Férfi
1. Minczér Albert
2. Kavalecz Gábor
3. Búcsú Dénes
Női
1. Brassay Réka
2. Németh Eszter
3. Tóth Melinda

Szenior kategória
Férfi
1. Esső András
2. Kasza András
3. Szemán János
Női
1. Kulics Beatrix
2. dt. Bellér Zsuzsanna
3. Mészölyné Varga Renáta

U19 kategória
Fiú
1. Tulok Mátyás
Lány
1. Mészöly Nikolett

A díjakat Porga Gyula polgármester adta át.

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.