Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Taekwondo: Veszprémi Eb-bronzérem

2012. május 4. 21:34 // Forrás: Vajky László
Újabb Európa-bajnoki érmekkel gazdagították a veszprémi taekwondósok az eddig is világszínvonalú eredménylistájukat.

A szlovéniai Mariborban 28 ország részvételével április 19-22-én rendezték a 27. felnőtt és ifjúsági Európa-bajnokságot. A Veszprémi Taekwondo Egyesület saját nevelésű versenyzői az elmúlt években számtalan világversenyen állhattak a dobogó különböző fokán. A két felnőtt veszprémi lány, egyéni és csapat számokban kvalifikálta magát a versenyre.

Egyéni küzdelemben Mucsy Petra (edzője: Solmlai János és Sebestyén Pál) új súlycsoportban „próbált szerencsét”. Meccseit taktikusan, erős technikai tudással rendre hozta, így küzdötte be magát az elődöntőig. Ott egy olasz lánnyal került össze, két félidőn keresztül vezetett, majd az utolsó tíz másodpercben figyelmeztetés miatt, pontlevonással maradt alul, így nem jutott a döntőbe, ezzel a legutóbbi Eb után ismét bronzérmet hozott Veszprémnek.


Mucsy Petra Eb-bronzérmes

A másik veszprémi Bécsi Nikolett (edzője: Vajky László) izgalmas küzdelemmel, szoros versenyben maradt alul ellenfelével szemben. Csapat erőtörés versenyszámban is érdekeltek voltak a lányok, Bécsi Niki hatalmas erővel törte szét kézzel a deszkát, Mucsy Petrától a bírók vitatható formai ok miatt elvették a törés lehetőségét (ezüst vagy bronzérmet jelentett volna), így a harmadik csapattárs hiába tört jól a kapott pontszámok már a nem voltak elegendőek a dobogós helyezéshez. Ezzel Veszprém egy Európa-bajnoki bronzéremmel gyarapodott.

Ezt az eredményt, egy rendkívül erős, profi mezőnyben szerezték a lányok. A kiutazásban egy régi sportvezető, Fábián György segítette a lányokat.

Az év további részében világkupákon is bizonyíthatnak a taekwondósok. A jövő októberi, spanyolországi világbajnokságra jó eséllyel kvalifikálhatják magukat a veszprémi sportolóink.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.