Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Vitorlás vb-t és Eb-t rendez Füred

2012. május 10. 17:23
Két vitorlás világbajnokságot és három Európa-bajnokságot rendez jövőre Balatonfüred - hangzott el a Vadnai Benjamin köszöntésére rendezett ünnepségen csütörtökön.

Bóka István (Fidesz-KDNP), Balatonfüred polgármestere a polgármesteri hivatalban köszöntötte a a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) 16 éves versenyzőjét, aki a korosztályos Laser 4.7 világbajnokságon Buenos Airesben aranyérmet nyert.

A polgármester kiemelte: Balatonfüred önkormányzata nemcsak ebben az évben, hanem több éven át támogatja Vadnai versenyzését. Bóka István egy kupát, valamint egy Balatonról szóló képeskönyvet nyújtott át az ifjú sportolónak. Az MTI kérdésére azt válaszolta: idén 500-600 ezer forintot biztosítanak a vitorlázónak, a következő évekről még nem tudott nyilatkozni.

Böröcz István, a BYC ügyvezető igazgatója is méltatta Vadnai Benjamin eredményeit, majd bejelentette: 2013-ban a világ egyik legnagyobb vitorlásversenyét Balatonfüreden rendezik meg. Július 6-13. között a korosztályos Laser 4.7 hajóosztály Európa- és világbajnokságát, július 14-21. között a női Laser Radial U21-es Európa-bajnokságát, valamint a Laser Standard U21-es Európa- és világbajnokságot. A versenyek zárónapja vasárnap, a rá következő szerdán az ifjúság a Kékpántlika versenyen mérheti össze tudását, csütörtökön pedig a vitorlázók legnagyobb versenye, a Kékszalag rajtol el Balatonfüreden. A nemzetközi versenyekre ezer versenyzőt várnak Balatonfüredre.

"Óriási érdem, lehetőség ez Magyarországnak, hiszen hazánk még soha nem rendezett ilyen nagyságrendű és hosszúságú versenyt" - tette hozzá Böröcz István.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.