Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Két arany, két ezüst, egy bronz a zárónapon

2012. május 27. 19:52 // Forrás: MTI
Egyéniben négy érmet, két aranyat és két ezüstöt, váltóban pedig egy bronzot nyertek a magyarok a debreceni úszó Európa-bajnokság vasárnapi befejező napján.

Ezzel összességében minden idők legjobb Eb-s medálmérlegét produkálta a magyar csapat 26 éremmel, benne 9 arannyal, 10 ezüsttel és 7 bronzzal.

Az első győzelmet 200 m női pillangón a címvédő Hosszú Katinka szerezte meg (2:07.28 p), méghozzá honfitársnője, Jakabos Zsuzsanna (2:07.86) előtt úgy, hogy mindketten nagyot hajráztak.


A győztes Hosszú Katinka ünnepel a medencében a női 200 méteres pillangóúszás döntőjében a 31. úszó Európa-bajnokságon, a Debreceni Sportuszodában.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Kettős magyar siker született a 400 méteres férfi vegyesúszásban is, ahol Cseh László (4:12.17 p) nem egyszerűen megvédte titulusát, de megszakítás nélkül pályafutása ötödik kontinenselsőségét gyűjtötte be ebben a számban, amellett összességében sportágtörténeti rekordot is felállított, miután immár 11. Eb-aranyát érdemelte ki. Azzal, hogy nyert, egyúttal a csapat kilencedik debreceni aranyát érdemelte ki, a magyar úszósport eddigi legeredményesebb Eb-jévé avatva a debrecenit. A korábbi legtöbb aranyat hozó kontinentális viadal még az 1954-es torinói volt, ahol nyolc magyar első hely született. Cseh mögött az ezüstérmet - akárcsak a 2010-es, budapesti Európa-bajnokságon - ezúttal is Verrasztó Dávid szerezte meg (4:14.23), aki a hatodik pozícióból tört előre egészen a másodikig.

A 400 m női gyors döntőjében is két magyar indult, de az ő próbálkozásukat nem kísérte érem is, bár közel jártak hozzá, hiszen Risztov Éva - aki ebben a számban 2002-ben volt Európa-bajnok - a negyedik lett (4:07.72 p), évtizedes országos csúcsához közeli idővel, míg az ifjúsági olimpiai bajnok Kapás Boglárka, a 800 méteres gyors debreceni Európa-bajnoka ötödikként csapott célba (4:08.73).

A staféták versengésében a nők 4x100 méteres vegyesváltója a hatodik helyen zárt (4:07.19 p) Verrasztó Evelyn, Sztankovics Anna, Jakabos Zsuzsanna, Hosszú Katinka összeállításban. A férfiak hasonló számában parádés versenyzést bemutatva a Bernek Péter, Gyurta Dániel, Cseh László, Kozma Dominik alkotta négyes 3:34.57 perccel - tovább javítva a délelőtti, 3:36.94-es időt - országos csúccsal érdemelte ki a bronzérmet.

vehir.hu
további cikkek
Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú kék fény Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú Az Ajkai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 13 éves, ajkai fiú eltűnése ügyében. tegnap 23:28 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.