Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi fiatalok Csehországban

2012. július 28. 18:55
Rangos nemzetközi tájkerékpáros versenyen szerepeltek a Veszprémi Nelson Kerékpáros Egyesület fiataljai.

Ha Csehország, akkor sör. Ez esetben bringaverseny és sör. A cseh nemzeti ünneppel egy időben Liberec városka rendezte meg a soron következő két cseh bajnokságot és WRE futamot. A szokásos 3-400 fős helyi mezőny mellett nyolc nemzet vett részt az eseményen, a magyarokat egy 15 fős csapat képviselte, köztük a Veszprémi Nelson Kerékpáros Egyesület fiataljai, a junior Bedő Csaba és Horváth Marcell, ifiként pedig Horváth Gergő.


Horváth Marcell

A tájfutásból már jól ismert homokkövek között kezdődött a középtávú verseny, technikás, nehezen tekerhető, homokos fenyőerdőben. A nyitó napon a helyi fiatalok egy 5. és két 2. helyezést szereztek.

Ezt másnap az ún. pontbegyűjtő követte. (az ellenőrőz pontokat mindenki tetszőleges sorrendben érinti, a lehető legrövidebb idő alatt). A sörcsap mellé telepített napi eredményhirdetésen a juniorok 5. és 3. helyet, míg Gergő győzelmet ünnepelhetett.


Bedő Csaba

A harmadik nap délelőttjére jutott a sprintverseny, melyet egy volt szovjet katonai repülőtéren rendeztek meg. A szögesdrótkerítések mellett, bunkerek tetejéről le-feltekerések igazán látványossá és emlékezetessé tették ezt a napot. A nagyon gyors, térképolvasási és komoly kerékpártechnikát igénylő pályák a felhagyott hangár épületét is magába foglalták, a tizenöt méteres, homokkal borított dombocskára szinte lehetetlen volt feltekerni, lefelé pedig elgondolkodtató.

Közben a már sokszor megismert cseh nyár is hozta a formáját: jégeső, vihar, a homokban kialakuló bringát elnyelő tócsák. Délután következhetett a cseh váltóbajnokság, mely azért különleges, mert három főből áll, a nálunk megszokott pároshoz képest. Ennek köszönhető, hogy a felnőtt kategóriába 58 váltó nevezett, a magyar felnőtt férfi válogatott 8., míg ugyanitt a juniorok 11. helyen végeztek.


Horváth Gergő

A zárónapra megint egy középtáv maradt, szintes, gallyazással teli nehezen tekerhető terepen. A négy nap összefoglalásaként hirdették ki az összetett eredményt: a junioroknál Bedő Csaba 3. helyezett, Horváth Marcell 2. helyezett lett. Az ifiknél Horváth Gergő megnyerte a négynapos viadalt.

A VKE tájkerékpárosainak következő versenyei: Zebegény-kupa, hosszú távú országos bajnokság, de ott lesznek Zánkán is a XII. 24 órás MTBO versenyen is.

vehir.hu
további cikkek
Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú kék fény Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú Az Ajkai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 13 éves, ajkai fiú eltűnése ügyében. tegnap 23:28 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.