Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ungvári Miklós ezüstérmes

2012. július 29. 18:08 // Forrás: MTI
A 66 kg-os Ungvári Miklós ezüstérmet szerzett vasárnap a londoni olimpia cselgáncstornáján.

A háromszoros vb-bronzérmes és Európa-bajnok magyar versenyző a fináléban a nála 11 évvel fiatalabb, junior Eb-első grúz Lasa Savdatuasvili ellen lépett tatamira, aki már a felnőttek között is letette névjegyét idén egy Eb-bronzzal. Ungvári afgán, belizei, szlovén, lengyel és spanyol, míg riválisa chilei, francia, brit és japán dzsúdóson keresztül jutott a döntőbe. Savdatuasvili az egész nap folyamán rendkívül agresszívan küzdött, a világbajnok japán Ebinuma Maszasit ipponnal verte az elődöntőben.


Ungvári ezüstérmet nyert
MTI Fotó: Kollányi Péter

A rutin és a fiatalság összecsapására telt ház, 8000 néző volt kíváncsi az ExCeL központ cselgáncstermében. Savdatuasvili rendkívül vehemensen, szinte vadul támadott, egy perc múlva pedig jukót érő levitellel megszerezte a vezetést. Ungvári a földön megpróbálta megkontrázni, de nem sikerült. Két perc elteltével a japán vezetőbíró intette a magyar versenyzőt. Ungvári innentől folyamatosan támadott, több ígéretes akciója is volt, de egyikért sem kapott pontot. A földön hiába próbált fogást találni a grúzon, az nagyon jól védekezett, s megőrizte előnyét az ötödik perc végéig.

A 31 éves Ungvári olimpiai ezüstérmével megkoronázta pályafutását, és - a szintén dzsúdós Csernoviczki Éva szombati bronza után - a magyar küldöttség második érmét szerezte a XXX. nyári játékokon.

vehir.hu
további cikkek
Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú kék fény Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú Az Ajkai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 13 éves, ajkai fiú eltűnése ügyében. tegnap 23:28 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.