Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Javíthatnak a kézisek és a vízilabdázók

2012. július 30. 20:05 // Forrás: MTI/vehir.hu
A hét veszprémi játékost felvonultató férfi kézilabda-válogatott Dél-Korea ellen javíthat az olimpián. Rákos Patrik (Balaton Úszó Klub) bemutatkozásának esélye csökkent.

A magyar férfi kézilabda- és vízilabda-válogatottra fontos mérkőzés vár a csoportküzdelmek keddi, második fordulójában a londoni olimpián, míg az úszóknak éremszerzésre nyílhat lehetőség.

A kézisek saját hatosuk leggyengébbnek vélt alakulatával, a dél-koreai együttessel találkoznak. Azután, hogy vasárnap két góllal kikaptak az Európa-bajnok dánoktól, egy újabb vereséggel nagyon nehézzé válna számukra a negyeddöntőbe jutás, így rendkívül fontos a két pont begyűjtése.


MTI Fotó: Kovács Tamás

Kemény Dénes szövetségi kapitány vízilabdásai vasárnap a szintén Európa-bajnok szerbektől kaptak ki 14-10-re, javítási lehetőség egy másik kiváló gárdával, az idén Eb-ezüstérmes Montenegróval szemben kínálkozik.

Éremszerzésre leginkább az úszók lehetnek esélyesek, igaz, ehhez előbb a hétfő esti elődöntők során kell megfelelően szerepelniük. Ha Hosszú Katinka 200 m vegyesen, illetve Cseh László 200 m pillangón fináléba jut, kedden reális reményekkel szállhat harcba dobogós helyezésért. Előbbi világbajnokként negyedik lett 400 m vegyesen, utóbbi pedig nyilván már csak azért is javítani szeretne, mert a férfiak hasonló számában - nagy meglepetésre - lemaradt a döntőről. Női 200 m vegyesen még Verrasztó Evelyn, férfi 200 m pillangón pedig Biczó Bence is tagja lehet a döntő nyolcas mezőnyének.

Rajtuk kívül a délelőtti előfutamokban és az esetleges délutáni elődöntőkben küzdhet a továbbjutásért Kozma Dominik 100 m gyorson, Hosszú és Jakabos Zsuzsanna 200 m pillangón, a férfi 4x200 m-es gyorsváltó, továbbá a kétszeres világbajnokként aranyesélyes, 100-on negyedik Gyurta Dániel kedvenc számában, 200 m mellen, melyben rajta kívül Molnár Ákos is indul.

A cselgáncsozók menetelését figyelembe véve - mindhárom eddig szerepelt magyar legalább pontszerző helyen végzett - akár a 81 kg-os súlycsoportban érdekelt Csoknyai László is kellemes meglepetést okozhat, bár tény, hogy ő nem tartozik a kategória legjobbjai közé.

A bokszolóknál megkezdi szereplését a 64 kilós Káté Gyula, aki sikere esetén nyolcaddöntőbe jut, a vitorlázóknál pedig a két szörfös, Detre Diána és Gádorfalvi Áron mutatkozik be. Utóbbi sportág Laser kategóriájában Berecz Zsombor már a harmadik és negyedik futamban lesz érdekelt.

Evezésben a könnyűsúlyú kétpárok reményfutamában száll vízre a Hirling Zsolt, Varga Tamás kettős, s nagy valószínűség szerint a teniszező Babos Tímea is pályára lép a női egyes második fordulójában, ahol ellenfele a hetedik helyen kiemelt német Angelique Kerber lesz.


Csökkent az esély Rákos Patrik bemutatkozására

Mint arról az ötkarikás játékok előtt beszámoltunk, a veszprémi Rákos Patrik a 4x200-as váltó első számú tartalékjaként szerepel a tornán. A Balaton Úszó Klub húszesztendős tehetségének csökkent az esélye a szereplésre azzal, hogy Cseh László nagy meglepetésre nem jutott döntőbe 200 méteres pillangóúszásban. A négyes tagja még az ajkai Kis Gergő, Bermek Péter és Kozma Dominik.


Rákos Patrik

Ajánló: Tartalékként is teljes gőzzel készül - interjú Rákos Patrikkal

vehir.hu
további cikkek
Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú kék fény Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú Az Ajkai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 13 éves, ajkai fiú eltűnése ügyében. tegnap 23:28 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.