Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gyurta napja lehet a szerda

2012. július 31. 21:41 // Forrás: MTI
Az előzetes esélylatolgatások során is úgy tűnt, és a londoni formája alapján is valószínűsíthető, hogy Gyurta Dániel napja következhet az olimpián.

A szerdai versenynapon rendezik a férfiak 200 méteres mellúszásának döntőjét, melynek Gyurta a fő esélyese.

Gyurta Dániel a második legjobb idővel jutott a szerda esti döntőbe 200 m mellen a londoni olimpia keddi versenynapján.


MTI Fotó: Illyés Tibor

A szám kétszeres világbajnoka a második elődöntőben szerepelt, s 100 méterig - szokásának megfelelően - közvetlenül az élboly mögött tempózott, majd a táv második felében mindenkit lehagyva elsőként csapott a célba 2:08.32 perccel.

A 100-on negyedik Gyurtánál jobb időt (2:08.20) csak az első elődöntőben győztes brit Michael Jamieson ért el. Érdekesség, hogy a címvédő japán Kitadzsima Koszuke - éppen a Gyurta melletti pályán úszva - mindössze az ötödik idővel került a fináléba.

Jakabos Zsuzsanna kedden az ötödik legjobb döntővel jutott 200 m pillangón a szerda esti döntőbe a londoni olimpián, míg Hosszú Katinka ugyanebben a számban éppen lemaradt a fináléról, mivel kilencedik lett.

A szerdai programban nem csak az úszóktól lehet jó eredményt várni, az ExCeL központban ugyanis pástra lép majd a párbajtőröző Imre Géza, illetve az eddig egészen kiválóan szereplő cselgáncscsapat két tagját, Mészáros Anettet (70 kg) és Madarász Tamást (90 kg) is tatamira szólítják majd.

Csonka Zsófia vasárnap légpisztolyban a 16. helyen végzett, szerdán pedig a 25 méteres számban, sportpisztolyban próbál majd meg a döntőbe jutni.

Az amerikaiakkal szemben 14-13-as vereséggel kezdő női vízilabda-válogatott Kína ellen játssza második csoportmeccsét.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.