Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lőrincz Tamás ezüstérmes

2012. augusztus 7. 20:22 // Forrás: MTI
Lőrincz Tamás ezüstérmes lett a kötöttfogású birkózók 66 kg-os súlycsoportjában a londoni olimpia keddi versenynapján, mivel a döntőben két menetben kikapott a vb-bronzérmes dél-koreai Kim Hjeon Vu-tól.

A 2006-ban Európa-bajnok, a pekingi olimpián nyolcadik Lőrincz - aki a nyolcaddöntőben a kontinenselső német Frank Stäblert, a negyeddöntőben a vb-ötödik amerikai Justin Dashaun Lestert, az elődöntőben pedig a vb-ezüstérmes grúz Manuhar Tszhadaját győzte le - a 2010-es vb-n már találkozott Kimmel, akkor két menetben győzte le. A magyar végül ötödikként, a dél-koreai pedig nyolcadikként zárt.
A 25 éves ceglédi birkózó bevonulásánál sok magyar zászló is feltűnt a lelátón, és a közel száz magyar drukker hatalmas éljenzésben tört ki.


MTI Fotó: Kollányi Péter

Az első menetben mindketten keresték a fogást a másikon, de nem volt értékelhető akció, így aztán a szabályok értelmében kékmezesként Kimnek kellett elsőként letérdelnie. Lőrincznek fél perce volt, hogy pontot szerezzen. A tét rányomta bélyegét az első parterhelyzetre, ugyanis a bíró előbb figyelmeztette, majd meg akarta inteni Lőrinczet, de a zsűri ezt annulálta. Ennek ellenére a 30 mp így sem volt elég a magyar birkózónak, hogy értékelhető akciót hajtson végre, ezért jó védekezésének köszönhetően Kimé lett az első menet (0-1).

A második felvonás hasonló forgatókönyv szerint alakult, csak éppen másfél perc elteltével Lőrincznek kellett parterhelyzetbe lemennie. Kim, akinek jobb szemén hatalmas monokli "díszelgett", a kifelé menekülő Lőrinczet kiemelte, majd kidobta az érvényes területről, amiért két pontot kapott, ráadásul Lőrincznek térden kellett maradnia a folytatásban, így esélye sem volt az egyenlítésre.

Kim a dél-koreai zászlóval tiszteletkört futott, míg Lőrinczet - aki egész nap látványos és akciódús birkózást bemutatva versenyzett - edzői vigasztalták, majd könnyes szemmel vonult el a küzdőtérről.
Lőrincz a magyar birkózás történetének 16. olimpiai ezüstérmét és 53. dobogós helyezését szerezte meg, egyben ő a kilencedik magyar dobogós a londoni játékokon, közülük a második birkózó, ugyanis Módos Péter (55 kg) vasárnap harmadik lett.

Férfiak, kötöttfogás, 66 kg, olimpiai bajnok:
Kim Hjeon Vu (Koreai Köztársaság)
2. LŐRINCZ TAMÁS
3. Manuhar Tszhadaja (Grúzia) és Steeve Guenot (Franciaország)

vehir.hu
további cikkek
Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú kék fény Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú Az Ajkai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 13 éves, ajkai fiú eltűnése ügyében. tegnap 23:28 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.