Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Risztov Éva aranyérmes 10 kilométeren!

2012. augusztus 9. 15:07
Risztov Éva aranyérmet nyert a hosszútávúszók 10 km-es számában csütörtökön a londoni olimpián.

A Debreceni Sportcentrum 26 éves versenyzője - aki medencében 800 méteren a 13., 400-on a 16., a 4x100-as gyorsváltóval pedig a 15. helyen végzett - gyakorlatilag végig vezetett, nagy tempót diktálva legtöbb riválisát leszakította, végül nagy hajrával - az amerikai Haley Andersont négy tizedmásodperccel megelőzve - diadalmaskodott

Risztov a magyar londoni küldöttség 15. érmét - nyolcadik aranyát - szerezte.


MTI Fotó: Illyés Tibor

Eredmények:
nyíltvízi úszás, női 10 km, olimpiai bajnok:
RISZTOV ÉVA 1:57:38.2 óra
2. Haley Anderson (Egyesült Államok) 1:57:38.6
3. Martina Grimaldi (Olaszország) 1:57:41.8
 


MTI Fotó: Illyés Tibor

Az augusztus 30-án huszonhét éves versenyző boldogan értékelt az eredményhirdetést követően, miután a győztesnek járó virágcsokrot előbb még édesanyjának adta át.

"Tegnap érkezett meg teljesen titokban és számomra váratlanul, a debreceni polgármester, Kósa Lajos vezette csapat tagjaként, nagyon örültem betoppanásuknak. Igazság szerint már nagyon untam az ittlétet, haza akartam menni, úgyhogy a jövetelük valósággal felvillanyozott" - mesélte az MTI-nek Risztov Éva, aki több évi visszavonultság után jó három és fél esztendeje kezdte újra az úszást, méghozzá hosszú távon, bár később a medencés versenyúszáshoz is visszatért, s a brit fővárosban duplázott: előbb az 50-es uszodában próbált szerencsét, vagy gyűjtött inkább muníciót a mostani maratonihoz, hogy aztán parádés teljesítménnyel örvendeztesse meg a magyar tábort, az érte a helyszínen és odahaza szurkolókat egyaránt.

"Nem úgy ébredtem, hogy győzni fogok, csak azt tudtam, hogy nagyon odateszem majd magam. Tavaly, a sanghaji világbajnokságon, amikor kizártak, érmet vettek el tőlem, én pedig szerettem volna itt bebizonyítani, hogy jogtalanul bántak el velem. Nagyon jó erőben éreztem magam, s hamar az élre mentem, hogy elkerüljem a lábvizezést, a könyökléseket, a bolyozást, és csak magamra ügyeljek. Végig tudtam, hogy áll a mezőny, s a cél előtt is láttam, hogy jön az amerikai lány, de végig kordában tartottam az erőmet, akadt még tartalék, hogy első legyek" - mondta.
Risztov kitért rá, hogy az utóbbi három évben minden mást háttérbe szorított, minden az úszás mögé került a sorban, és roppant hálás mindazoknak, akik segítették, hogy ekkora eredményt érhessen el, mint amilyen az olimpiai győzelem.

"Köszönöm a debrecenieknek, hogy három éve hittek bennem, hogy befogadtak, a városvezetésnek, élén a polgármester úrral, hogy végig kitartottak mellettem, s mögöttem álltak. Köszönöm a megterhelő edzéseket Széles Sándornak és edzői teamjének, de Gyurta Daniéknak is, akikkel együtt készülhettem. Dani a mai rajtom előtt csak annyit mondott: +nyomjad!+. Megfogadtam a tanácsát."

vehir.hu
további cikkek
Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú kék fény Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú Az Ajkai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 13 éves, ajkai fiú eltűnése ügyében. tegnap 23:28 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.