Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bronzérmes Douchev-Janics 200 méteren

2012. augusztus 11. 11:44
A kajakos Douchev-Janics Natasa szoros csatában bronzérmet szerzett a szombati döntőben 200 méteren a londoni olimpián.

A Démász-Szeged 30 éves lapátforgatója csütörtökön ezüstérmes lett Kovács Katalinnal 500 méteren, majd pénteken favorithoz méltó magabiztossággal, elő- és középfutamát is megnyerve biztosította helyét a legjobb nyolc között a legrövidebb távon. Már akkor látszott ugyanakkor, hogy a fináléban nagyon nehéz dolga lesz, mivel ellenfelei is rendkívül gyorsak. A legjobb idővel az aktuális világbajnok új-zélandi Lisa Carrington került a fináléba, Douchev-Janicsé volt a második eredmény.

A döntőben rajtuk kívül az ukrán Inna Oszipenko-Radomska, a spanyol Teresa Portela Rivas, a brit Jess Walker, az orosz Natalja Lobova, a lengyel Marta Walczykiewicz és a portugál Teresa Portela készülődött a rajtra az Eton Dorney központban, ahol a tömött lelátókon ezúttal is rengeteg magyar foglalt helyet és hallatta a hangját. A drukkerek között ott volt Áder János köztársasági elnök, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és a kajak-kenu válogatott összes többi tagja is.


MTI Fotó: Kovács Tamás

A rajt előtt szinte tapintani lehetett a feszültséget, a tribünön ülők visszafojtott lélegzettel várták a startot. Néhány pillanat után aztán kilőtt a mezőny, a magyar ezúttal közepesen rajtolt, féltávnál pedig Walczykiewicz vezetett. A hajrában aztán jött Carrington és Oszipenko-Radomska, és Douchev-Janics is egyre feljebb kapaszkodott, de végül a győzelemre nem volt esélye. Az arany az új-zélandié, az ezüst pedig az ukráné lett. A klasszis magyar versenyző így egy-egy ezüst-, illetve bronzéremmel távozhat a brit fővárosból.

A háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics tavaly kislánya születése miatt nem indult a szegedi vb-n, előtte azonban 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben is megnyerte ezt a számot a világbajnokságon, idén júniusban pedig Európa-bajnok lett Zágrábban.

Nyilatkozat:
Douchev-Janics Natasa:
"Amikor kimentem a pályára, nem éreztem magamban azt az erőt, amit szoktam. Lehet, hogy túl nagy volt a szél, és ez zavart. Nem gondoltam volna, hogy ilyen körülmények fogadnak majd a pályán. Menet közben pedig, amikor éreztem, hogy nem megy úgy a hajó, a második helyben reménykedtem, de sajnos nem sikerült. Két éremmel térek haza, de sajnos a legfényesebb nélkül. Más biztosan örülne, hogy kétszer dobogóra állhat. Most végig kell gondolnom, mit kell másként csinálnom. Azt érzem, hogy a koromhoz képest túl sokat versenyeztem az idén, és talán emiatt maradtam le az aranyról kétszer is. Kicsit elment a kedvem a kajakozástól..."
 

Eredmények:
női K-1, 200 m, olimpiai bajnok:
Lisa Carrington (Új-Zéland) 44.638
2. Inna Oszipenko-Radomska (Ukrajna) 45.053
3. DOUCHEV-JANICS NATASA 45.128
 

vehir.hu
további cikkek
Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú kék fény Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú Az Ajkai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 13 éves, ajkai fiú eltűnése ügyében. tegnap 23:28 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.