Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tájkerékpárosok a világ minden tájáról

2012. augusztus 21. 21:13
Elstartolt a tájkerékpár világbajnokság. A sprint kategória junior korosztályából a veszprémi Horváth Marcell ezüstérmet szerzett.

A bajnokság megnyitóját kedden tartották a Pannon Egyetem aulájában. A világ minden földrészéről érkező versenyzőket először a Honvéd Bakony Táncegyüttes szórakoztatta műsorával, majd Dávid Roland adott elő világslágereket. A HEMO Winner Versenytánc Egyesület műsora után dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora elmondta, megtiszteltetés számára, hogy Veszprém egyeteme is támogathatja ezt a versenyt, és reméli, valamikor majd az itt jelenlevő fiatalok közül lesznek, akiket még láthat hallgatóként.
Mets Miklós, az esemény főszervezője is üdvözölte a sportolókat.

Monspart Sarolta, a MOB alelnöke is jelen volt. Kijelentette, minden versenyző egy nagy csapatba tartozik, és reméli, az olimpiába valamikor majd beveszik a tájékozódási sportágakat is. Wolf Eberle, aki szintén részt vesz a verseny lebonyolításában köszöntött minden versenyzőt, és sok sikert kívánt nekik.

Akik sprint kategóriában eredményeket értek el, rögtön át is vehették a díjakat. A dobogósok között szerepelt a veszprémi Horváth Marcell is, a tizenkilenc éves versenyző csupán tizenhat másodperccel maradt le az első helyezettől. A sprint kategória dobogósainak a verseny szervezésében résztvevő városok vezetőségének tagjai adták át a jutalmukat. Veszprém várost Némedi Lajos alpolgármester képviselte.

A résztvevők pontos névsorát és eredményeiket a verseny hivatalos honlapján olvashatják.
 

Horák János
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.