Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Horváth Marcell vb-ezüstérmes!

2012. augusztus 23. 20:44 // Forrás: Holluby András, bikemag.hu
Augusztus 20. és 25. között zajlik Veszprémben a tájkerékpáros világbajnokság, ahol eddig remekül teljesítenek a magyar, s köztük városunk versenyzői is.

Az első két napon vagyunk túl, a sprintszámon és a középtávon. Előbbiben a veszprémi Horváth Marcell junior ezüstérmet, utóbbiban, női master1 kategóriában dr. Cseh Veronika világbajnoki címet szerzett.


Horváth Marcell (fotók: bikemag.hu)

Az esélyesség, a hazai pálya és az őt biztató közönség elvárása egy bravúros eredményre, óriási terheket pakolt a még csak 19 versenyző, Horváth Marcell vállára. A nyugalom, és higgadt koncentráció azonban elengedhetetlen összetevője a sikernek, a hibátlan tájékozódásnak. Szerencsére junior korosztályos versenyzőnk tökéletes összpontosítással, kombinálta kirobbanó fizikai erejét, és az idei szezonban verhetetlennek tűnő orosz Medvedev kivételével mindenkit maga mögé utasított.

Ők ketten, kiemelkedve a mezőnyből, nagyon szoros versenyt vívtak, mindössze 16 másodperc volt közöttük. Főlényükre jellemző, hogy a bronzérmesre másfél percet vertek.

Ki kell emelni még a junior fiúk között a szintén veszprémi Bedő Csaba teljesítményét aki 12. pozíciójával jelezte, hogy korosztályában ő is ott van a világ élmezőnyében. Valamint dicséret illeti – a mindig legsűrűbb, és legkeményebb férfi elit mezőnyben – 26. és 29. helyet szerző Rózsa Lászlót és Marosffy Dánielt. A tájbringa vébék tízéves múltra visszatekintő történetében, először sikerült magyar férfi elit versenyzőnek legjobb harmincba kerülni.

Forrás: Holluby András, bikemag.hu

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.