Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vereségekkel rajtoltak a floorballosok

2012. szeptember 24. 22:04 // Forrás: Orosz Tamás
A házigazda Lizards FT az Ajkai Fekete Lovaktól és a Dunai Krokodiloktól is kikapott a floorball OB III első fordulójában.

A nap kezdetén a beharangozott rangadó nem sikerült olyan izgalmasra, mint ahogy azt a Lizards csapata szerette volna. A még erősen épülőfélben levő együttes azért jobb eredményt ért el az ajkai srácok ellen, mint a felkészülési mérkőzésen, de nem sikerült szorossá tenni a találkozót. A visszaköltözött „régi gyíkok” meghatározó gerincét képezik a Fekete Lovak csapatának, akikhez fel tudnak fejlődni a tavaly is már az OB III-ban játszó csapattársak. A gyíkok néha még keresik a helyüket a pályán, de nagyon bíztató a szerzett négy gól, melyből kivette a részét az ifjúság és a szülői gárda is.

A második mérkőzésen a vártnál kevesebb gól született. A dunaújvárosi Rudas csapata jól visszazárt védekezésben, amit csak nehezen tudott áttörni a rutinosabb Krokodilok gárdája. Ők is egy, az U14 bajnokcsapatból kiöregedő fiatal sorral álltak fel, egy rutinos másik sor mellett. Látszik az évek során megszerzett rutin a labdakezelés területén, amihez itt a meccsrutint is meg fogják szerezni.

Amit nem tudott megoldani a Krokodilok csapata, azt könnyed játékkal abszolválták a Fekete Lovak. Ez talán annak is köszönhető, hogy a sorsolás szeszélye miatt a Rudas csapatának egymás után kellett játszania a fordulóra jutó két mérkőzését. Az ajkaiak jobban szét tudták húzni az ellenfél védelmét és nagyon jól működtek azok a letámadások és betörések, amiket már megszokhattunk az OB II-ben játszó játékosoktól.

A nap zárásaként ismét a házigazdák léptek pályára. Mivel még most alakulgat a csapat, Kovács Tamás edző most egy másik felállást próbált ki. Egyeseket az eddig megszokott posztról elmozgatott, míg az újaknak inkább csak a legmegfelelőbb helyet keresi. Ki szeretnénk próbálni mindenkit minden poszton, mondta. A szerzett gólok számát tekintve nem sikerült fejlődni, viszont a Krokik ellen egy jobb védekezést sikerült már összerakni. A kapus Tótik Sándor teljesítménye kiemelhető, aki harmadik mérkőzésén védett eddigi pályafutása során és nagyon hasznos tagja volt a védelemnek.

Floorball OB III. Nyugati csoport, 1 forduló:
Ajkai Fekete Lovak–Lizards FT 16–4 (5–1, 5–2, 6–1)
Rudas–Dunai Krokodilok „B” 1–5 (0–2, 0–2, 1–1)
Ajkai Fekete Lovak–Rudas 16–0 (4–0, 7–0, 5–0)
Lizards FT–Dunai Krokodilok „B” 4–8 (2–3, 1–5, 1–0)


A fiatalok is kikaptak

Az U14-es csapat debreceni látogatása felemásra sikeredett. Betegségek miatt három rutinosabb játékost az U14-ben most debütálóknak kellett helyettesíteni. Az első harmadban nyújtott gyenge teljesítményt kétharmadnyi jó játékkal feledtették a Gyíkok, de sajnos a végén mégis a DFSE neve mellett szerepelt több gól. 

Az első harmadban sem a játékkal volt gond, inkább csak a mieink kapusa maradt még az autóban a hosszú út után. Olyan hibákból szereztek a szemfüles debreceniek gólokat, amiket egyszer esetleg el lehet követni, de 4-0-nál már azért sok volt. A második játékrész aztán még mindig az öltözőből indult, így 5-0-t mutatott az eredményjelző 22 percnyi játék után. Szerencsére fel tudott állni a padlóról a Lizards és a szép összjátékoknak köszönhetően a harmad végéig két gólt sikerült szerezniük. Az utolsó harmadban mintha csak lemásolták volna az előző harmad történéseit a csapatok, DFSE góllal kezdődött és két Lizards góllal ért véget a mérkőzés.

– Azt kell mondjam, hogy jól játszottak a gyíkok, de ezt a játékot gólra játsszák, és azok számában most alulmaradtunk. A gyíkok csapatából ki szeretném emelni Bögi Levente teljesítményét, aki bemutatkozó U14-es mérkőzésén egyből gólt tudott szerezni. 10 évesen is nagyon jól bírta a mérkőzést végig. Csak így tovább! – nyilatkozta Orosz Tamás.

U14-es bajnokság, 1. forduló:
DFSE-Lizards FT 6-4 (4-0, 1-2, 1-2)
Keret: Kasza Balázs (1+2), Réti Péter (0+1), Réti Anna, Kiss Máté (1+0), Trombitás Anna, Praznovszky Pál (0+1), Kiss Csongor, Bódis Máté (1+0), Tótik Simon, Bögi Levente (1+0).

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.