Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tájbringás sikerek Szlovákiában

2012. október 8. 18:04
A veszprémi Horváth-testvérek uralták a Donovaly térségében rendezett tájkerékpáros szlovák kupafordulót. Marcell a szomszédok összetett junior bajnokságát is megnyerte.

Szeptember utolsó hétvégéjén került sor az idei utolsó szlovák kupafordulókra, Donovaly térségében. Három futamot is rendeztek a két nap alatt: szlovák rövidtávú bajnokság, pontbegyűjtő bajnokság és egy szezonzáró váltófutam. A síterepen meglehetősen nehéz feladatot kaptak a versenyzők, köztük a Veszprémi Nelson Kerékpáros Egyesületet fiataljai.

Városunkat ezúttal csak a Horváth-testvérek képviselték, Marcell mindkét egyéni számot megnyerte, Gergő pedig – aki az ifi és a junior kategória összevonása után testvérével egy pályán versenyzett – mindkét nap a dobogó második fokára állhatott fel.


Horváth Gergő (balra), középen bátyja, Marcell

Ezzel lezárult a tizenegy fordulóból álló szlovák összetett bajnokság, ahol a hét legjobb eredmény alapján a magyarok elit férfi, szenior férfi, illetve Horváth Marcellnek köszönhetően a junior férfi kategóriát is megnyerték.

A váltóverseny felnőtt férfi és felnőtt nő pályákon zajlott, 2x2 fős rendszerben, azaz a váltó mindkét tagja kétszer rajtolt. A Horváth-testvérek a hetedik helyen végeztek.

Jövő hétvégén Burgenlandban, az osztrák sprintbajnoksággal zárul a tájkerékpáros versenyszezon és ezzel kialakulnak a tizenhárom fordulóból álló magyar kupasorozat végeredményei is.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.