Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Minden idők legnagyobb versenyén

2012. október 13. 14:27 // Forrás: Sisak Zsófia
Két veszprémi kiválóság, az 52-os súlycsoportban induló Bécsi Nikolett és a szenior Kandikó Zoltán is részt vett a Brightonban rendezett ITF Taekwondo Világkupán.

Az angliai Brighton adott otthont a kétévenként megrendezett ITF Taekwondo Világkupának. Az október 4-7. között zajló versenyen negyvenöt ország 1579 résztvevője mérte össze tudását – ez volt az eddigi legnagyobb rendezvény a szövetség életében.


A magyar csapat

A tizenegy magyar induló négy arany- és nyolc bronzérmet, valamint két ötödik helyezést zsebelt be, ezzel az éremtáblázat előkelő tizenhetedik helyén zárták a versenyt. A mieink előtt csak olyan országok szerepeltek, akik mind nagy létszámú versenyző gárdával indultak.

Veszprémet két sportolónk is képviselte. A már legendának számító Kandikó Zoltán a szeniorok között versenyzett. Egyéni küzdelemben sajnos alulmaradt a nála jóval nehezebb, svéd nemzetiségű ellenfelével szemben, hiába ment magabiztosan előre, ellenfele kipontozta.

Csapatban azonban három fővel (Pataki Krisztiánnal és Szász Péterrel) bevállalták az indulást a hatfős, nehézsúlyú argentin csapat ellen. Nagy meglepetést szereztek az ellenfélnek, amikor mindhárman simán nyerték meccsüket, így bejutottak a legjobb négy közé. A következő csapatmeccset – melyet a döntőbe jutásért játszottak volna – sajnos sérülés miatt nem tudták vállalni, így maradt a bronzérem.


Bécsi Nikolett és Kandikó Zoltán

A többszörös magyar válogatott, szintén veszprémi Bécsi Nikolett összeszedett, tudatos versenyzést produkált, 52 kg-os súlycsoportjában negyvenkét versenyző indult. Nikolett az első két meccsét megnyerte, a harmadikban mindössze egy ponttal maradt alul argentin ellenfelével szemben, így a legjobb tizenhat között végzett. Erőtörésben és formagyakorlatban nem sikerült az első körön túljutnia.

Külön említést érdemel a budapesti Pataki Krisztián, aki kimagasló szerepléssel három arany- és két bronzérmet szerzett, ezzel kiérdemelte a legeredményesebb versenyzőnek járó kupát.

A szezon folytatódik: október 20-21-én Üllőn rendezik az Eagles Cup nevű két napos nemzetközi versenyt, ahol majd minden Veszprém megyei taekwondo klub képviseltetni fogja magát. Október 28-án pedig a Pétfürdői Taekwondo Klub szervez kupaversenyt a környékbeli egyesületeknek, ahol a legfiatalabbak – ifik, serdülők és gyermekek – küzdelem versenyszámban mérhetik össze tudásukat.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.